26. februar 2020
Årets opførsel af Carmen var et tilløbsstykke for Opera Hedeland, men næste års opførelse, Rigoletto, tegner også til at blive en sællert. Foto: Mikal Schlosser
gallery icon

Se billedserie

Årets opførsel af Carmen var et tilløbsstykke for Opera Hedeland, men næste års opførelse, Rigoletto, tegner også til at blive en sællert. Foto: Mikal Schlosser
Foto: Mikal Schlosser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere publikumsrekorder i Opera Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere publikumsrekorder i Opera Hedeland
Taastrup - 11. september 2019 kl. 15:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Opera Hedeland i august opførte Carmen, var det med en udsolgt premiere og i det hele taget et salg, der overgik de seneste 10 års forestillinger i amfiteatret.

arrow Læs også: Politikere håber på yderligere fire år til Gimle og Opera Hedeland

Succesen skaber glæde hos operaens ledelse, som nu kan se frem til endnu en rekord. Forsalget til næste års opførelse af Verdis Rigoletto har nemlig overhalet forsalget til Carmen.

- Når man arbejder så hårdt på at skabe en god oplevelse, som holdet bag Opera Hedeland gør, er det helt fantastisk, at så mange vælger at bruge en aften hos os. Vi er meget taknemmelige for, at folk forstår og værdsætter den særlige stemning, vi skaber, og som de jo også selv er medskabere af, siger stedets operachef, Claus Lynge.

Ifølge operachefen kommer publikum ikke kun til Opera Hedeland for at se kendte og populære titler. Mange kommer igen år efter år, fordi de kan lide naturen, scenen og stemningen og ved, at kvaliteten er høj, også selvom de ikke kender titlen.

- Mere end 9 ud af 10 publikummer, der overværede Carmen i Opera Hedeland i august 2019, overvejer ifølge vores seneste publikumsundersøgelse at besøge os igen næste år. Mange peger på helhedsoplevelsen og det, at de både kan spise og nyde natur og opera i ét som årsag, siger Claus Lynge.

Mens der er mange stamgæster - 40 procent af publikum har overværet mere end fem forestillinger - har det dog også været en opgave for Opera Hedeland at udvide publikum. Det er blandt andet sket gennem nye markedsføringskanaler og et samarbejde med blandt andre Ældresagen.

- Vi kan se på vores måling, at andelen af førstegangsbesøgende er steget, hvilket vi er glade for. Samtidig kommer der også lidt flere unge. Det kommer blandt andet via særlige rabatter og et samarbejde med Ældresagen, som sælger familiepakker, hvor de ældre kan tage børn og børnebørn med i operaen, forklarer Claus Lynge.

En yderligere tilføjelse er, at Opera Hedeland i år lavede en særlig mini-Carmen, som blev vist for 3.000 skolebørn fra Roskilde, Greve og Høje Taastrup.

Samlet antal besøgende til Opera Hedeland var i år 11.500. Carmen slog publikumsrekord og var den mest besøgte forestilling, siden den blev opført sidste gang i Opera Hedeland i 2007.

Næste års forestilling, Rigoletto, har med p.t. 1700 solgte billetter solgt flere billetter end Carmen på samme tidspunkt sidste år.

arrow Operaen tiltrækker de lokale - og flere og flere unge
13. januar 2020 kl. 19:29 Opdateret: kl. 11:37
arrow - Byparkskoncerterne har gjort det med bravour
09. november 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:10
arrow Ekstra tilskud til byparkskoncerter bliver permanent
09. november 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:09

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk