16. oktober 2021
Anne Mette Bak (S) fik 429 personlige stemmer og er dermed det kommende kvindelige byrådsmedlem, der har fået flest personlige stemmer.
gallery icon

Se billedserie

Anne Mette Bak (S) fik 429 personlige stemmer og er dermed det kommende kvindelige byrådsmedlem, der har fået flest personlige stemmer.
Foto: Fotograf Aasmul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere kvinder får en taburet i det nye byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere kvinder får en taburet i det nye byråd
Taastrup - 24. november 2017 kl. 11:53
Af Lisbeth Jansen

Der kommer til at sidde et par flere kvinder i byrådet efter 1. januar, end der gør i det nuværende byråd. Det står klart efter det netop overstående valg.

I den forgangne valgkamp er det flere gange blevet bemærket ved valgdebatterne, at der kun var mandlige spidskandidater, og i det siddende byråd er seks af de 21 politikere, kvinder.

Ud af de 23 kvindelige kandidater, man kunne finde på stemmesedlen til kommunalvalget i Høje-Taastrup, kommer de otte af dem til at sidde i byrådet fra 1. januar 2018. Således stiger andelen af kvindelige byrådsmedlemmer fra de nuværende 28,6 procent til 38,1 procent.

De seks siddende kvindelige byrådsmedlemmer er fordelt med tre konservative, to socialdemokratiske og en SF'er, så der er en ligelig fordeling mellem rød og blå blok i den sammenhæng.

I det kommende byråd vil fordelingen være seks konservative kvinder i form af Merete Scheelsbeck, Marjan Ganjou, Jeanette Ingemann, Helle Koch, Birgitte Skovbæk Johansen og Betina Liv Moe samt to socialdemokratiske i form af Anne Mette Bak og Sabah Abid.

Fem af de nyvalgte otte kvindelige byrådsmedlemmer er gengangere fra det siddende byråd.

Den eneste af de siddende kvinder, der ikke forbliver i byrådet, er SF's Conny Trøjborg Krogh, der ikke genopstillede ved dette valg. De tre nye kvinder er alle konservative.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?