18. oktober 2021
René Fredborg Nielsen er nummer tre på listen, Flemming Andersen spidskandidat og Peder Helt nummer to. Foto: Simone Helt
René Fredborg Nielsen er nummer tre på listen, Flemming Andersen spidskandidat og Peder Helt nummer to. Foto: Simone Helt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flemming Andersen er igen spidskandidat for V

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Andersen er igen spidskandidat for V
Taastrup - 08. marts 2017 kl. 09:06
Af Pernille Rohde

Venstre i Høje-Taastrup har netop holdt opstillingsmøde og Flemming Andersen, som er partiets eneste byrådsmedlem i Høje-Taastrup, blev igen valgt som spidskandidat. Nummer to på listen bliver Peder Helt og nummer tre René Fredborg Nielsen.

Den komplette liste bliver først færdig senere, fortæller Flemming Andersen.

»Det er en bestyrelsesbeslutning, at vi først senere vælger de øvrige kandidater til listen. Venstre er i øjeblikket inde i et generationsskifte og derfor vil vi bruge lidt mere tid på at beslutte, hvem der skal stilles op som kandidater,« siger Flemming Andersen og oplyser, at tidligere byrådsmedlem Poul Bonderup ikke stiller op denne gang.

Peder Helt har tidligere siddet i byrådet og kandiderer altså igen til en af de eftertragtede pladser. Han er 54 år, bosiddende i Hedehusene og gift med Inge. Parret har to voksne hjemmeboende børn. Peder Helt er account manager indenfor salg til danske industrivirksomheder. Han har været medlem af og aktiv i Venstre i mere end 15 år.

»Jeg har stadig stor lyst og interesse for at blande mig i det lokalpolitiske, og det med en liberal tilgang,« siger han om sit kandidatur.

Kristen tilgang

René Fredborg Nielsen er et helt ubeskrevet blad i Høje-Taastrup, men ikke i partiet.

Han er 47 år og oprindeligt fra Nordjylland. Nu bor han i Gadevang i Høje Taastrup, er næstformand i skolebestyrelsen på Gadehaveskolen, medlem af menighedsrådet i Høje Taastrup kirke og selvstændig gennem 23 år, først som landmand, siden med fabrik og udlejningsejendomme, samt konsulentvirksomhed inden for optimering af landbrug i hele verden. Han flyttede til Høje Taastrup, da hans kone skulle studere på KU. De har tre piger mellem seks og 14 år.

René Fredborg er opvokset med politik.

»I vores familie har der været flere markante politikere. Jeg var aktivt medlem af Venstre da vi boede i Nordjylland og går nu aktivt ind i politik, for at få sat de kristne værdier på dagsordenen. Danmark er et kristent land, vores Grundlov bygger på kristne værdier og hele vores velfærdssystem er bygget op på kristne værdier. Vi skal ikke blive fremmede i vores eget land, men turde at stå ved vore værdier,« siger René Fredborg Nielsen.

Ansvarligt og liberalt

At Flemming Andersen igen blev valgt som partiets spidskandidat, skyldes, at partiet gerne vil videreføre den linie, som han har stået for i de sidste fire år.

»Vi vil gerne fortsat stå for at føre en ansvarlig, økonomisk politik og trække byrådet over på den liberale banehalvdel. Det er også meget vigtigt for os at fortsætte den gode indflydelse vi har haft, selvom vi kun har ét mandat,« siger Flemming Andersen, som også nævner uddannelsespolitikken som et emne, der er vigtigt for partiet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?