22. september 2019
Forslag til Fingerplan 2019, som er i høring nu, indeholder blandt andet beregninger på et scenarium, hvor Roskilde Lufthavn kan udvide det årlige antal flyvninger med tunge fly fra de nuværende 2500 til 60.000. Og det er ikke en god idé, mener byrådet i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Forslag til Fingerplan 2019, som er i høring nu, indeholder blandt andet beregninger på et scenarium, hvor Roskilde Lufthavn kan udvide det årlige antal flyvninger med tunge fly fra de nuværende 2500 til 60.000. Og det er ikke en god idé, mener byrådet i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fingerplan åbner for flere fly og mere støj: - Det duer ikke!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fingerplan åbner for flere fly og mere støj: - Det duer ikke!
Taastrup - 20. marts 2019 kl. 15:46
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forslaget til en ny Fingerplan kan på sigt åbne for flere flyvninger til og fra Roskilde Lufthavn, og dermed mere støj i Hedehusene. Men den går ikke, lød det tirsdag aften fra byrådet i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Læs også: Dropper alligevel nye støjzoner ved lufthavn: Mister mulighed for byudvikling

- Der skal ikke indarbejdes alle mulige tænkte scenarier om voldsom udvidelse af Roskilde Lufthavn, som efterfølgende gør, at vi skal kæmpe en hård kamp for at undgå, at der gives miljøgodkendelse til det, lød det fra borgmester Michael Ziegler (K) på tirsdagens byrådsmøde.

Bemærkningen faldt, da byrådet skulle behandle et høringssvar til Fingerplan 2019, som er i høring netop nu. Men i forslaget til en ny Fingerplan er en opdatering af støjzonen omkring Roskilde Lufthavn, som ændres på baggrund af opdaterede støjberegninger. Det skaber potentiale for ny byudvikling til for eksempel boliger i flere kommuner omkring lufthavnen - også i Høje-Taastrup, mere specifikt på et område øst for Brandhøjgårdsvej i Reerslev.

Men forslaget kan også bane vejen for en udvidelse af Roskilde Lufthavn og dermed langt flere flyvninger i området - også over Hedehusene.

Administrationen i Høje-Taastrup havde ikke lagt op til at gøre indsigelser mod ændringerne omkring lufthavnen, da de ikke i sig selv giver lufthavnen ret til at støje mere. Det skal nemlig reguleres i en efterfølgende miljøgodkendelse, som Roskilde Kommune skal give.

- Men hvorfor egentlig lade en Fingerplan glide uimodsagt igennem her, som kunne danne grundlag for, at man efterfølgende kan give en miljøgodkendelse, som tillader så mange fly. Det duer ikke, sagde Michael Ziegler og forklarede, at byrådet derfor ville revidere det høringssvar, der lå fra administrationen, hvor problematikken omkring lufthavnen ikke blev berørt.

Derfor tilføjede byrådet følgende tekst til høringssvaret til Fingerplanen: »Byrådet er tilfreds med, at restriktionerne for et mindre areal i Reerslev ophæves, men byrådet kan ikke acceptere, at planlægningen åbner mulighed for et stærkt øget antal beflyvninger af lufthavnen med RCF-fly. Opdateringen af støjkonsekvenszonerne bør ske med udgangspunkt i det antal operationer og flytyper, der er i dag er miljøgodkendelse til.«

arrow - Helt uacceptabelt med mere støj fra lufthavn
12. marts 2019 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:21
arrow Glad Ziegler om nyt udspil: Vi har fået vores ønsker opfyldt
24. januar 2019 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
arrow Grønt lys for udvikling i Strandparken
24. januar 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 09:11

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk