23. april 2019
Miljø- og Energicentret udlåner en radonmåler til borgere i Høje-Taastrup.
Miljø- og Energicentret udlåner en radonmåler til borgere i Høje-Taastrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er din bolig udsat? Lån en radonmåler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er din bolig udsat? Lån en radonmåler
Taastrup - 09. december 2018 kl. 11:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ligesom mange andre steder er der opmærksomhed på radonproblemet i Høje-Taastrup, blandt andet har Høje Taastrup kommune udsendt brev til villaejere med opfordring til at niveauet målt. Miljø- og Energicentret (MEC) vil gerne medvirke til at flere husejere får radonniveauet målt.

- Høje-Taastrup er et område med høj risiko for radonudstråling fra jorden. Høje Taastrup Kommune kender til 76 husstandes måling i de seneste tre år og 58 % havde et resultat over den anbefalede grænseværdi, siger Mads Peter Schreiber, formand for MEC og fortsætter:

- Radon er en radioaktiv gasart, der kan trænge ind i boligen gennem sprækker i muren eller gulvet. Især kælderrum og -vægge skal man være opmærksomme på. Hvis der er tilpas store mængder - kan det virke meget uheldigt ind på helbredet. Radonstråling er - næstefter tobak - den hyppigste årsag til lungekræft og er under mistanke for leukemi hos børn, siger han og fortæller, at man allerede efter en uges måling kan danne sig et billede af, hvor omfattende strålingen er.

- Hvis den ligger tæt på grænseværdien er det klogt at måle lidt længere tid, siger Mads Peter Schreiber og tilføjer, at MEC som en service udlåner radonmålere til Høje-Taastrupborgere (200 kr for den første uge), så man nemt kan kontrollere sit hjem for risiko.

- Har man for højt niveau, så kan der gøres tiltag for nedbringelse, vi kan så henvise til eksperter for råd og vejledning, slutter Mads Peter Schreiber.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk