27. oktober 2020
Før showet startede, blev børnetegninger fra lokale skoleelever vist på bibliotekets facade, de havde blandt andet tegnet Eiffeltårnet, for Ole Rømer var i en længere periode i Paris. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Før showet startede, blev børnetegninger fra lokale skoleelever vist på bibliotekets facade, de havde blandt andet tegnet Eiffeltårnet, for Ole Rømer var i en længere periode i Paris. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En magisk aften med lys, lyd og ild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En magisk aften med lys, lyd og ild
Taastrup - 14. september 2018 kl. 10:13
Af Pernille Rohde

Der var magisk stemning i Taastrup torsdag aften. Facaden på Taastrup Bibliotek blev oplyst og den fantastiske historie om en af Danmarks største videnskabsmænd blev fortalt med lys, lyd og ild.

arrow Læs også: Endnu et lysshow rammer byen: Nu også med vandfontæne

Flere tusinde mennesker stod tryllebundet og fulgte med i fortællingen, som startede, da Ole Rømer var ung og sluttede, da han som gammel kom til Vridsløsemagle, hvor han fik sit observatorium Tusculum.

Undervejs kom vi til Paris, hvor Ole Rømer var ansat af Louis den 16. og blandt andet var med til at konstruere springvandene ved Versailles-slottet. Det var i den periode han gjorde sine revolutionerende opdagelser af, at lyset har en hastighed, eller en tøven, som han kaldte det.

Tilbage I Danmark var Ole Rømer en af de mest anerkendte videnskabsmænd og derfor blev han betroet fornemme poster, blandt andet som rektor for Københavns Universitet, dommer ved Højesteret og politidirektør.

Et dramatisk kapitel i Københavns historie, den store brand på Christiansborg Slot i 1728, var meget flot fortalt i lysshowet, hvor ægte ild pludselig omringede den store biblioteksbygning. Her gik de fleste af Ole Rømers nedskrevne observationer samt hans instrumenter tabt.

Men selvom der desværre ikke findes meget nedskrevet fra hans tid, har observationer haft stor betydning for videnskaben. Og at hans observatorium lå her i kommunen, er der grund til at være stolt af.

Tre lysshows mere

Lysshowet er en del af Vestegnens Kulturuge og skabt af WeCreateMagic. Det kan ses fredag, lørdag og søndag kl. 20.30 og har man lyst til at komme i stemning med lidt musikalsk underholdning, er der i Medborgerhuset solnedgangskoncerter kl. 19.

Fredag den 14. september optræder Gospelkoret Faith med engelsksprogede gospelsange.

Lørdag er det en DJ der sørger for weekendstemning og søndag den 16. september er det Concord Brass Band fra Hedehusene, der spiller.

arrow Lysshow slog rekord: Så mange så det
16. september 2019 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:33
arrow Kæmpe-lysshow sluttede med brag, koncert og klapsalver
12. september 2019 kl. 20:55 Opdateret: kl. 20:55
arrow Kæmpe lysshow: - Der er sket noget helt unikt her i byen
10. september 2018 kl. 10:52 Opdateret: kl. 09:55
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk