16. januar 2021
Da eleverne første gang vendte tilbage til skolerne efter coronanedlukningen, var det til en helt ny hverdag med masser af afstand, håndvask og opdelte klasser. Efter sommerferien er forholdene næsten tilbage til, hvordan de var før nedlukningen - men også kun næsten.
Da eleverne første gang vendte tilbage til skolerne efter coronanedlukningen, var det til en helt ny hverdag med masser af afstand, håndvask og opdelte klasser. Efter sommerferien er forholdene næsten tilbage til, hvordan de var før nedlukningen - men også kun næsten.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever vender tilbage til en næsten normal skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever vender tilbage til en næsten normal skoledag
Taastrup - 09. august 2020 kl. 14:04
Af Stina Felby Egerup

På onsdag vender skoleeleverne i Høje-Taastrup tilbage efter sommerferien, og de vil møde en skoledag, der næsten er som den, som de kendte før corona-tiden.

De normale fag er tilbage på skemaet, og skoledagen er ikke længere forkortet, ligesom klasserne kan blande sig, når der er faglige grunde til det.

- Vi skal stadig opfylde en række afstandskrav om blandt andet en meter mellem børnene inde i klasserne, ligesom vi selvfølgelig vil have stor fokus på håndvask og håndsprit. Men skoledagen vil i langt højere grad ligne den, vi kendte før coronaudbruddet, fortæller Flemming Ellingsen, institutions- og skolechef i Høje-Taastrup Kommune.

Forældre skal lytte

Han understreger, at kommunen selvfølgelig overholder retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet, som blev sendt ud i juni, men det er i høj grad lagt ud til den enkelte skole og daginstitution, hvordan de bedst får hverdagen til at hænge sammen i lyset af corona-restriktionerne.

Siden de retningslinjer blev udstukket, er coronasmitten begyndt at gå den gale vej, men indtil videre vil Høje-Taastrup Kommune ikke ændre på deres corona-regler.

- Men det er meget vigtigt, at forældrene fortsat lytter til de retningslinjer, de får fra deres børns skole eller daginstitution, og at de holder afstand og husker håndhygiejnen. Vi må ikke slække på det nu, for så risikerer vi, at det blusser op igen, så vi må indføre nye restriktioner, advarer Flemming Ellingsen.

Han fortæller, at man i Høje-Taastrup Kommune har lagt op til, at lederne på de enkelte skole og institutioner i samarbejde med bestyrelsen og medarbejderne kan finde de løsninger, der fungerer bedst lokalt.

Derfor er det ekstra vigtigt at rette sig efter de specifikke instruktioner, man får fra sit barns skole eller institution.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?