15. april 2021
Region Hovedstaden laver fredag pop up-vaccination i 10 kommuner i hovedstadsområdet.
Region Hovedstaden laver fredag pop up-vaccination i 10 kommuner i hovedstadsområdet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra vacciner på vej til 10 kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra vacciner på vej til 10 kommuner
Opdateret 14. januar 2021 kl. 14:25
Taastrup - 13. januar 2021 kl. 16:06
Af Stina Felby Egerup

Kommuner med mange smittede får nu tilbud om lokal vaccination til ældre borgere, og det bliver tilbudt til 10 kommuner i Region Hovedstaden.

arrow Læs også: Utilfreds borgmester efter ledere er kommet foran i vaccinekø: - Man skulle have haft dobbelt så lang liste

- I første omgang tilbød vi vaccination til beboere på alle plejehjem. Nu er det vigtigt, at vi også får tilbudt vaccine til de ældre, sårbare borgere, der bor i eget hjem. Vi har valgt at prioritere fem kommuner i Nord og fem i Syd, fordi de regionale vaccinationscentre i disse områder først åbner den 20. januar. Dermed er der færrest tider til rådighed i de to områder lige nu. Inden for de to områder har vi prioriteret efter højeste smittetryk, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er for at sikre, at denne uges leverance af vacciner bliver udnyttet fuldt ud og samtidig afprøve logistikken om lokale pop-up vaccinationstilbud, at Region Hovedstaden har valgt at tilbyde 10 lokale pop-up vaccinationstilbud fredag den 15. januar i tidsrummet klokken 15.00 - 20.00.

Regionen vil løbende have udkørende funktioner i hele vaccinationsperioden, men lige nu fokuserer regionen på de 10 kommuner, som er:

o Ishøj
o Høje Taastrup
o Albertslund
o Hvidovre
o Glostrup
o Fredensborg
o Helsingør
o Gribskov
o Hørsholm
o Hillerød

Et samarbejde

Regionsrådsformanden er glad for, at kommuner og praktiserende læger sammen med regionen griber denne opgave.

Pop up-tilbuddet planlægges efter samme opgavefordeling, som vaccination på plejecentre. Det vil sige, at regionen leverer vacciner, farmakonomer, udstyr og værnemidler til vaccinatør mv. De praktiserende læger vaccinerer og registrerer. Kommunerne sørger for de praktiske rammer og transporten af borgere.

Målgruppen er udvalgte hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje, og som har behov for hjælp til transporten.

Regionen forventer at kunne tilbyde vacciner til cirka 90 borgere i hver kommune ved denne lejlighed.

Samtlige 10 kommuner har takket ja til tilbuddet og har meldt tilbage med en liste på mellem 70 og 90 borgere, der skal transporteres hen til det lokale vaccinationssted.

arrow Fem ledere kom foran i vaccinationskø
01. marts 2021 kl. 15:05 Opdateret: kl. 14:46
arrow Borgmestre: Vi bør komme forrest i vaccinekø
11. februar 2021 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:52

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?