23. marts 2019
En 28-årig mand fra Hedehusene er blevet dømt otte måneders fængsel samt udvisning af Danmark for at have stukket en anden man med en neglesaks. Den 28-årige har anket dommen. Foto: Bjørn Armbjørn
En 28-årig mand fra Hedehusene er blevet dømt otte måneders fængsel samt udvisning af Danmark for at have stukket en anden man med en neglesaks. Den 28-årige har anket dommen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt og udvist for at stikke en anden med neglesaks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt og udvist for at stikke en anden med neglesaks
Taastrup - 10. juli 2018 kl. 16:06
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 28-årig mand fra Hedehusene fik i dag en dom i Retten i Glostrup på otte måneders fængsel og en udvisning af Danmark for grov vold og dødstrusler ved at han den 7. maj 2018 om eftermiddagen stak en 29-årig mand fra Hedehusene i den højre side af brystet med en neglesaks under en diskussion.

Den 28-årige mand, der har afghansk statsborgerskab, ankede dommen med det samme i retten, og derfor går sagen nu videre til statsadvokaten, som tager den op i landsretten.

Selve episoden foregik i Hedehusene på gaden ud foran en købmandsforretning på Topager i Baldersbrønde.

De to mænd er dog ikke enige om forløbet, eller om hvorvidt der var tale om en diskussion eller ej.

- Men der hersker i al fald ingen tvivl om, at den forurettede er blevet stukket, siger anklager Nadia Alberg Krous med henvisning til det sår og det ene sting, som den 29-årige er blevet syet med.

Hun fortæller, at så snart der er tale om en knivlignende genstand, så er det straffelovens paragraf 245 om den særlige rå og brutale vold, der anvendes.

Ifølge forklaringerne i retten skulle den 28-årige mand være utilfreds med, at den 29-årige havde fortalt den dømtes bror, at den 28-årige drak alkohol.

Den 29-årige forurettede mand forklarede, at han ikke kan se, at de var uenige. De to kender dog hinanden i forvejen.

Ifølge anklager Nadia Alberg Krous erkendte den 28-årige mand kun i retten, at han har lille foldesaks med et blad på 3,5 centimeter, og at han bruger den til at klippe neglerødder. Men derudover mener han, at selve episoden er et uheld.

Der er flere vidner i sagen, men de forstår ikke det sprog, som den dømte og den forurettede mand talte indbyrdes under episoden. Derfor har vidnerne forklaret episoden ud for mændens kropssprog og toneleje.

Hverken den dømte eller den forurettede taler dansk, og derfor blev deres forklaringer tolket fra farsi og dari.

Dommeren fandt ifølge anklageren den 28-årige skyldig i alle anklager, som lød på grov vold, trusler og vidnetrusler, idet de to mænd mødte hinanden i bussen en måneds tid efter episoden, hvor den 28-årige skal have truet den 29-årige.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk