15. juni 2021
Til højre er det Lars Holte, der hilser på tidligere Venstre-minister Sophie Løhde, der besøger Sengeløse Skole. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Til højre er det Lars Holte, der hilser på tidligere Venstre-minister Sophie Løhde, der besøger Sengeløse Skole. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktøren for det hele fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren for det hele fylder rundt
Taastrup - 25. september 2019 kl. 11:37
Af Stina Felby Egerup

Lars Holte, der er kommunaldirektør i Høje-Taastrup Kommune, blev sidste år centrum for en mediestorm, men han er meget anerkendt for sin indsats.

arrow Læs også: Topchef fortsætter på posten - men denne gang uden millionbonus

Torsdag den 26. september fylder han 60 år.

Siden 2012 har Lars Holte været direktør for hele kommunen, hvor han sammen med Byrådet har været i spidsen for en omfattende erhvervsudvikling med 9000 nye arbejdspladser samt en befolkningsudvikling, hvor nye bydele og ændringer i de eksisterende boligområder har fyldt dagsordenen.

Inden da var Lars Holte kommunaldirektør i Odsherred Kommune på Vestsjælland fra 2008 -2012, et job han fik efter i en lang årrække at have arbejdet for alle kommuner, nemlig i regi af KL, så det er et kendt ansigt i de danske kommuner, som fylder rundt.

Lars Holte kom i den grad i mediernes søgelys, da det i marts sidste år kom frem, at han fik en fratrædelsesgodtgørelse på 1,4 millioner kroner, selvom han blev forlænget i den samme stilling i tre år med en årsløn på 1,9 millioner kroner.

Det skyldtes den måde, kommunaldirektøren er ansat, nemlig på åremål, men sagen betød, at kommunen besluttede at ændre den praksis fremadrettet. Lars Holte er dog fortsat ansat på åremål de næste to år.

Trods mediestormen understregede borgmester Michael Ziegler (K) dengang, at Lars Holte er hver en krone værd.

- Han har stået i spidsen for en kæmpe erhvervsudvikling, Nærheden er blevet realiseret, og vi er godt i gang med udviklingen af Høje-Taastrup C, vores udsatte boligområder og det regionale fritidsområde. Han er nok en af de bedste kommunaldirektører i hele Danmark, sagde Michael Ziegler.

Kommunerne i fokus

Lars Holte er som kommunaldirektør øverste chef for de godt 4500 ansatte i Høje-Taastrup Kommune.

Udvikling af kommunestyret og det lokale demokrati i Danmark har været ledetråden i hele Lars Holtes professionelle virke siden uddannelsen på Københavns universitet i 1989.

De første mange år som ansat i forskellige chef- og rådgiverjobs i KL, hvor han besøgte mange af landets kommuner og rådgav kommunalbestyrelser og administrativ topledelse i forbindelse med KL´s understøttelse af kommunernes gennemførelse af den omfattende kommunalreform i 2007.

Derudover bliver Lars Holte ofte benyttet som oplægsholder i den offentlige sektor og sidder pt. i hovedbestyrelsen for Kommunaldirektørforeningen i Danmark.

Et enkelt pip til den offentlige debat bliver det også til i ny og næ, senest i form af en kronik i JP med det gode spørgsmål: »Fortjener vore politikere egentlig at blive udstillet i medierne?«

Privat bor Lars Holte på Frederiksberg, er gift og har tre voksne børn.

arrow Ziegler: Bonus til direktører er ikke rimelig
12. marts 2018 kl. 09:48 Opdateret: kl. 09:48
arrow Kommunaldirektør forlænges: Nye regler fremover
07. februar 2018 kl. 15:14 Opdateret: kl. 15:14

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?