24. januar 2019
Det nye Loop - et grønt bælte, der skal forbinde Nærheden med det eksisterende Hedehusene - er nu færdiganlagt. Foto: NærHeden
Det nye Loop - et grønt bælte, der skal forbinde Nærheden med det eksisterende Hedehusene - er nu færdiganlagt. Foto: NærHeden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det rykker i Nærheden: Loopet er færdigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det rykker i Nærheden: Loopet er færdigt
Taastrup - 08. januar 2018 kl. 11:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udviklingen af Nærheden er i fuld gang med anlæg af veje, byrum og boligbyggeri, og aktiviteterne vil fortsætte de næste år, hvor der skal bygges flere boliger, ny skole og en bro over banen.

Nu åbner også Loopet, som er det grønne parkstrøg, der forbinder det eksisterende Hedehusene med den nye bydel Nærheden. Loopet løber fra tunnelen ved Hedehusene Station hele vejen gennem Nærheden og rammer banen ved underføringen ved Charlotteager.

Nærheden er allerede besøgt af rigtig mange springgymnaster, som bruger Springcenter Nærheden, og derfor besluttede Nærhedens bestyrelse i februar 2017 at fremrykke anlægget af det samlede Loop, så springgymnaster og andre besøgende kan komme sikkert til og fra Nærheden på cykel og gåben.

Til foråret flytter de første beboere ind i Solrækkerne i Nærheden og lidt senere på året også de første beboere i Green Garden.

- Loopet er et vigtigt byrum, der binder ny og eksisterende by sammen, og derfor er vi glade for, at vi kan åbne Loopet allerede nu. Når de første beboere flytter ind, er den vigtige forbindelse til stationen, Hovedgaden og de nye byfunktioner i Nærheden på plads, og det tror vi, betyder rigtig meget for de nye beboere, siger projektdirektør Ole Møller.

Loopet har i sin nuværende form en asfaltbelagt cykelsti, gangsti i grus, belysning og nyplantede træer. Senere kommer klinker på gangstien, mange flere planter og forskelligt inventar. Loopet fungerer også som regnvandsopsamling, og derfor er der bassiner, hvor der til dagligt vil stå lidt vand i, men som ved skybrud kan forsinke store mængder af regnvand.

Langs Loopet placeres en række vigtige knudepunkter som skole, springcenter og kommende dagligvarebutik, så beboere og besøgende let kan komme til og fra.

Udover at være en praktisk forbindelse mellem Nærheden og Hedehusene, er Loopet et sted, hvor man kan møde de andre beboere i området, gå tur med hunden, lege med vand eller bare drikke en kop medbragt kaffe i de grønne omgivelser. Med andre ord hele byens byrum.

Når den nye skole i Nærheden står klar i 2021, vil Loopet være skolevej for rigtig mange skolebørn.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk