19. juli 2019
På workshoppen diskuterede deltagerne blandt andet, hvordan man kan gøre transportsektoren grønnere.
gallery icon

Se billedserie

På workshoppen diskuterede deltagerne blandt andet, hvordan man kan gøre transportsektoren grønnere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delte hverdagserfaringer om transport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delte hverdagserfaringer om transport
Taastrup - 08. februar 2019 kl. 15:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fornylig dannede Taastrup Kulturcenter rammerne om en aktuel workshop om EU's klimapolitik, med særligt fokus på den enkeltes transportvaner. Omkring 15 borgere mødte op og delte deres hverdagserfaringer med transport og ideer til en forbedret og grønnere transportsektor. Alle ideer vil blive overleveret til kandidaterne forud for det kommende valg til Europa-Parlamentet i maj 2019. Mange emner som offentlig transport, elbilisme, og øget drivhusgasudledning grundet flytransport blev vendt.

- Der er ingen tvivl om at man skal forsøge at finde et alternativ til den stigning i flyrejser, som man oplever i øjeblikket, og en af disse løsninger kunne være nattog i Europa, siger Tina Faber, daglig leder af Miljø- og Energicentret (MEC).

- Vi flyver mere end nogensinde, og der er ingen vej uden om at reducere flyvningen og minimere udledningen af CO2. Derfor ville det være logisk at lægge en afgift på flyrejser og samtidig fremme klimavenlige alternativer fremadrettet.

Klimakonsulent, Marie-Louise Lemgart, fra kommunens klimasekretariat sluttede aftenen af med at præsentere kommunens Klimaplan frem til 2020, især med fokus på transport, herunder tung transport.

- Langt de fleste initiativer, som kan støtte danskerne i omstillingen af deres transportvaner, afhænger faktisk af EU. Derfor er valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 helt afgørende for din, min og Danmarks klimaindsats, siger Tina Faber fra MEC.

Workshoppen blev støttet af Europanævnet, og arrangementet kom i stand gennem Vedvarende Energi, INFORSE-Europe og Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk