23. oktober 2019
Borgermøde i Høje-Taastrup Kommune om Ring 5. Foto: Kenn Thomsen
Borgermøde i Høje-Taastrup Kommune om Ring 5. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ring 5 forundersøgelse uden værdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ring 5 forundersøgelse uden værdi
Taastrup - 15. maj 2019 kl. 18:14
Af Arne Jakobsen, Torslundevej 131, 2635 Ishøj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt på Vestegnen samler protestmøder omRing 5 fulde huse. En del af møderne er annonceret som »borgermøder«, hvor også fortalere for projektet deltager.

På disse møder bliver modstanderne trøstet af borgmestre og Vejdirektoratet med, at det blot er en forundersøgelse, og at denne forundersøgelse ikke betyder, at projektet endnu har fået et grønt stempel hverken fra kommuner eller Folketinget.

Det burde være en selvfølge, at et så omfattende projekt skal grundigt belyses, inden det bliver endeligt besluttet. Men hvis man læser kommissoriet til forundersøgelsen, bliver man meget skuffet.

Forundersøgelsen går på, at Vejdirektoratet skal undersøge alternative linjeføringer og udvidelse af alternative veje. De væsentligste bestemmende faktorer i forbindelse med den øgede biltrafik tages slet ikke i betragtning: Styrkelse og billiggørelse af offentlig trafik.

Bygning af parkeringsterminaler ved offentlige trafikknudepunkter, for slet ikke at nævne skattefastsatte elementer som bilafgifter og transportfradrag. Især sidstnævnte er af alle regeringspotentielle partier stærkt tabubelagt.

I et langsigtet perspektiv er den planlagte forundersøgelse af særdeles ringe værdi. Den giver kun mening, hvis fremtiden skal planlægges ud fra forældede trafikpolitiske forudsætninger. Øget biltrafik er ikke en naturlov. En klima- og miljørigtig transportpolitik kræver modige politikere - Hvor er de? Svar udbedes her op til valget.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk