18. oktober 2019
Kim Valentin.
Kim Valentin.
Foto: Henrik Bjerregrav/© Henrik Bjerregrav
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Opråb til privatskolerne i Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Opråb til privatskolerne i Høje-Taastrup
Taastrup - 16. maj 2019 kl. 08:14
Af Kim valentin, Folketingskandidat for Venstre i Københavns Omegns Storkreds
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommer Socialdemokratiet til magten vil tilskuddet til privatskolerne falde. Det vil betyde britiske tilstande i det danske skolevæsen, hvor det bliver de velbjergede forundt at have råd til en privatskole til sit barn.

Danmark er kendt for at have en god og sund dialog mellem folkeskoler og privatskoler - det skal ikke ødelægges af socialdemokraternes forslag om reduktion af tilskuddet til privat- og friskolerne.

Som formand for Liberalt Oplysnings Forbund så ved jeg, hvor meget friskoletankegangen har hjulpet den almindelige folkeoplysning på vej. Det skal vi værdsætte, og det kan faktisk ikke prissættes højt nok, for det har været med til at uddanne generationer af dygtige danskere.

Venstre vil i stedet udvikle og bevare de dygtige privat- og friskoler til gavn for familier i hele Danmark. Venstre foreslår, at det nuværende tilskud bevares. Privat- og friskolerne er en væsentlig del af den danske skoletradition, og det skal ikke ødelægges af et misforstået socialdemokratisk korstog mod privatskolerne.

Ifølge tal fra Finansministeriet vil reduktionen i tilskuddet betyde de lokale privatskoler i Høje-Taastrup Kommune vil miste:

Taastrup Realskole -2.110.770 kr.

Vestegnens Privatskole -853.290 kr.

Høje Taastrup Privatskole -730.536 kr.

Skt. Pauls Skole -718.560 kr.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk