14. maj 2021
Det må som varmeforbruger være rimeligt, at en investering på 350 millioner kroner får en længere årrække til afskrivning, så varmeforbrugerne ikke kommer til at betale to gange, lyder det fra debattøren.
Det må som varmeforbruger være rimeligt, at en investering på 350 millioner kroner får en længere årrække til afskrivning, så varmeforbrugerne ikke kommer til at betale to gange, lyder det fra debattøren.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klimavenlig energi til Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klimavenlig energi til Taastrup
Taastrup - 14. juni 2020 kl. 08:03
Af Søren D. Sørensen, Budstikken 92, Taastrup

Som svar på Andreas Petersens indlæg i Dagbladet den 4. juni 2020 om, »hvornår vil VEKS levere grøn klimavenlig energi til Taastrup«, og hvor han henviser til en banebrydende rapport fra den danske energistyrelse, der påpeger, at den såkaldte »grønne« energi faktisk potentielt er klimaskadelig importeret biomasse fra verdens skove, kan jeg som tidligere næstformand i VEKS henvise til Folketingets energiaftale den 22. marts 2012.

arrow Læs også: Valg til fjernvarmen udsættes - igen

Af energiaftalen fremgik det, at øget anvendelse af biomasse i energiforsyningen er en vigtig og relativt billigt instrument til at øge brugen af vedvarende energi i det danske energisystem. Biomasse kan relativt enkelt erstatte kul på de store kraftvarmeværker. Aftalen om konvertering af Avedøreværket, blok 1, fra kul til biomasse, blev indgået i marts 2015.

VEKS' investering i omstillingen fra kul til biomasse beløber sig til 350 millioner kroner. Et beløb som betales af varmeforbrugerne i VEKS' forsyningsområde, herunder fjernvarmeforbrugerne i Høje Taastrup Fjernvarmes forsyningsområde.

Energistyrelsen burde have oplyst om, at forskerne i årene op til energiforliget i 2012 stærkt tilskyndende til anvendelse af biomasse som et virksomt middel til at gavne klimaet. I mellemtiden har forskerne så fundet ud af, at biomasse også udleder CO2 med mindre man planter tilsvarende ny skov. Og HOFOR har oplyst, at den indkøbte biomasse er certificeret, hvilket betyder at der genplantes tilsvarende skov.

Endelig må det som varmeforbruger være rimeligt, at den omtalte investering på 350 millioner kroner får en længere årrække til afskrivning ellers kommer varmeforbrugerne til at betale to gange.

Men Folketinget kan hjælpe omstillingen til mere vedvarende energi på vej ved at justere energiafgifterne, hvormed fjernvarmen kan løse 44 procent af den reduktion på 70 procent af klimaudledningen, vi skal nå frem for 2050.

Derfor Andreas Pedersen - lad os forholde os til de praktisk gennemførlige omstillinger og ikke til et fatamorgana.

arrow Kamp om skraldet: København vil hente vores affald
20. februar 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 18:04
arrow Godt nyt: Her bliver prisen sænket næste år
12. december 2020 kl. 14:52 Opdateret: kl. 10:38

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?