15. maj 2021
Debattøren undrer sig over, hvorfor Høje-Taastrup Kommune og Danmarks Lærerforening ikke kunne nå til enighed om en lokalaftale om lærernes arbejstid. Foto: Mie Neel
Debattøren undrer sig over, hvorfor Høje-Taastrup Kommune og Danmarks Lærerforening ikke kunne nå til enighed om en lokalaftale om lærernes arbejstid. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvorfor er der ingen lokalaftale for lærerne i Høje-Taastrup Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvorfor er der ingen lokalaftale for lærerne i Høje-Taastrup Kommune?
Taastrup - 04. maj 2021 kl. 06:10
Af Claus Johnsen, Rødhøjgårdsvej 120, 2630 Taastrup

Vi er stadig uden en lokalaftale for lærerne i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Læs også: Debat: Åbent brev til Michael Ziegler

I 2013 var lærerne i lockoutet i over en måned. En lockout, som endte med et lov-diktat fra Christiansborg, der ensidigt dikterede lærernes arbejdstid.

Alle andre på det danske arbejdsmarked fik bedre vilkår, men lærerne skulle lige pludselig underlægges lov 409 efter et forløb der blev skarpt kritiseret af ombudsmanden.

Lovgivningen betød flere skematimer til lærerne på bekostning af den nødvendige forberedelse. Forberedelse af god undervisning er nødvendig hvis der skal kvalitet i undervisningen og trivsel i klassen. Siden er det faglige niveau i både dansk og matematik faldet.

Her mistede lærerfaget meget, og læreruddannelsen har fået sværere ved at rekruttere dygtige studerende.

De næste år var ansøgningen til faget på læreruddannelserne lav, da ingen ønsker at arbejde under en dikteret lov fra Folketinget. Jeg er selv socialdemokrat, og kæmpede med næb og kløer mod denne arbejdstidsaftale, men desværre var der også økonomer i mit eget parti, som fik lov til at udnytte lærernes arbejdstid til det yderste.

I 2013 blev alle aftaler opsagt. Og det betød ingen lokal- eller arbejdstidsaftaler. Det holdt det borgerlige flertal med borgmester Michael Ziegler fast ved i Høje-Taastrup Kommune. Selvsamme Ziegler var forhandlingsleder for KL i kampen mod DLF.

I 2018 blev der så nedsat en kommission, som skulle se på en ny form for arbejdstidsaftale for lærerne.

I august 2020 kom der et bud på arbejdet fremover. Nu skulle det være muligt at indgå lokalaftaler. Ja, så ventede vi bare på en aftale i forhandlerens hjemkommune, men den kom ikke.

Hvordan kan man som forhandler stå på mål for og lave en aftale, og så ikke efterleve aftalens ånd om samarbejde i sin egen kommune?

Nu har vi så stadig ingen lokalaftale i denne kommune, og hvad vil det betyde?

Lærerflugt, svært at tiltrække nye lærere, dårligere kvalitet i folkeskolen osv.

Vi får ikke engageret lærerkorps i denne kommune, før vi får en ordentlig arbejdstidsaftale med den lokale kreds.

Jeg håber snarest muligt at forhandlinger genoptages med Danmarks Lærerforening i Taastrup, så vi kan få en aftale om arbejdsforhold for lærerne på plads.

Vi skal have en god folkeskole i kommunen, og det kæver engageret og motiverede lærere, så vi får en stærk og god folkeskole for vores elever i kommunen.

Så kom nu Ziegler, overhold den rammeaftale, du indgik med DLF på landsplan i august 2020.

arrow Forhandlinger er brudt sammen: Ingen lokalaftale til lærerne
19. marts 2021 kl. 15:23 Opdateret: kl. 13:46

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?