15. maj 2021
Kenn Patrick Petersson og Irina Bjørnø fra Alternativet i Høje-Taastrup foreslår, at genbrug af byggematerialer på Lervangen gøres muligt. Foto: PR
Kenn Patrick Petersson og Irina Bjørnø fra Alternativet i Høje-Taastrup foreslår, at genbrug af byggematerialer på Lervangen gøres muligt. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forslag: Genbrug byggematerialer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forslag: Genbrug byggematerialer
Taastrup - 06. januar 2021 kl. 16:14
Af Irina Bjørnø og Ken Patrick Petersson, Byrådskandidater for Alternativet

Kommunens klimaplan er nu til høring frem til den 27. januar. Der ligger et udspil på kommunens hjemmeside med flere gode ideer. Allerede den 7. januar kl. 19 vil der digitalt være mulighed for at blive præsenteret for kommunens visioner. Læs mere på www.htk.dk/klima.

arrow Læs også: Dagligvareforretning tænker grønt: Nedbringer CO2-udledning med 56 ton

I Alternativet vil vi gøre brug af denne høringsret især i forhold til et punkt, vi mener, der skal gøres meget mere ud af - nemlig cirkulær økonomi. Ud over at klodens råstoffer er begrænsede har brugen af dem også stor klimamæssig effekt.

Konkret foreslår vi bl.a. at den - gennem snart 20 år - tomme blå administrationsbygning på Lervangen bruges som et afsæt for iværksættere, der vil gøre brug af nogle af de råstoffer der indleveres på genbrugspladsen.

Vi foreslår at der skal laves et særlig byggegenbrugsmarked hvor overskydende byggematerialer fra private og håndværkere kan indleveres så de kan komme andre til gode.

Kommunen skal i egen praksis prioritere genbrug i indkøb og i forhold til at genbruge inventar fra det gamle rådhus i det nye rådhus.

Vi har en vision om at vi skal arbejde hen mod at fraktionen 'småt brændbart' skal være afskaffet inden 2032.

Der er garanteret mange flere ideer til at gøre noget godt for klimaet i Høje-Taastrup. Vi vil opfordre til at alle de gode ideer kommer frem.

arrow Parter indgår grønt partnerskab: Skal øge klimafokus hos unge
19. februar 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 10:10
arrow Nye krav: Kommunens indkøb skal være grønne
29. januar 2021 kl. 05:58 Opdateret: kl. 16:27
arrow Genbruger gammel beton: Hvad gør det ved klimaet?
15. januar 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 10:18

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?