21. februar 2020
Helle Koch (K) understreger, at de pårørende altid er vigtige for de borgere, der er svækket af sygdom eller alderdom, og at der derfor er stor grund til at passe godt på de pårørende. Foto: Kasper Ellersøe
Helle Koch (K) understreger, at de pårørende altid er vigtige for de borgere, der er svækket af sygdom eller alderdom, og at der derfor er stor grund til at passe godt på de pårørende. Foto: Kasper Ellersøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: De vigtige pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: De vigtige pårørende
Taastrup - 08. oktober 2019 kl. 16:14
Af Helle Koch (K), formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kan være pårørende på mange måder; man kan være ægtefælle, barn eller søskende til en syg eller svækket ældre, man kan være forældre, søskende eller barn af en person med et fysisk eller psykisk handikap osv.

Fælles for pårørende er, at man som oftest står med en masse spørgsmål, bekymringer og praktiske udfordringer.

I byrådet blev det på baggrund af forslag fra B, C og O besluttet, at vi skal udarbejde en pårørendepolitik, som skal være et redskab til at styrke dialogen og forventningsafstemningen mellem de pårørende og kommunens medarbejdere.

De pårørende er store aktiver og utrolig vigtige samarbejdspartnere for kommunens plejepersonale, pædagoger, lærere mv. i arbejdet med at skabe så god trivsel og livskvalitet hos den syge, den ældre eller personen med et handikap.

Men det kan også være utroligt belastende, fysisk og psykisk, at være pårørende, og derfor skal vi sikre, at de pårørende får den nødvendige opbakning til at kunne være en støtte for deres nære og være en del af deres liv.

Ældre Sagen er vært for et temamøde den 9. oktober, hvor der sættes fokus på det at være pårørende, og senere på efteråret inviterer vi fra politisk side til et borgermøde, hvor alle, der ønsker det, kan komme med deres bidrag til, hvordan Høje-Taastrup Kommunes pårørendepolitik skal se ud.

Vi ønsker, at pårørendepolitikken skal være mere end blot ord på et stykke papir.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk