17. oktober 2021
Sådan så det ud, da debattøren kørte forbi stedet, hvor der lå en stor bunke affald. Foto: Kjeld Espersen
Sådan så det ud, da debattøren kørte forbi stedet, hvor der lå en stor bunke affald. Foto: Kjeld Espersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Affald ser ikke indbydende ud: Hvad vil kommunen gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Affald ser ikke indbydende ud: Hvad vil kommunen gøre?
Taastrup - 05. maj 2020 kl. 16:07
Af Kjeld Espersen, Lokallisten Høje-Taastrup

Det ser faktisk ikke særligt indbydende ud, hvis man kommer kørende fra syd mod Taastrup Centrum. Det er dårlig reklame for Taastrup

Se mit foto som jeg tog onsdag d. 8. april, da jeg kom forbi for at køre til mit autoværksted hos Seat Taastrup for at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk!

Lars Prier (DF) (formand for teknisk udvalg, red.), I bør drøfte, om det ikke er en god idé at placere en kommunal affaldscontainer på dette sted!

Hvem, der smider affald her, ved jeg ikke - det kan være mange. Jeg har igennem årene set stedet anvendt til affald.

Derfor spørger jeg: Hvad vil kommunen stille op her?

Svar til Kjeld Espersen

Af Lars Prier (DF), Formand for teknisk udvalg i Høje-Taastrup Kommune

Der er præcise retningslinjer for, hvornår og hvordan storskraldet skal placeres, sorteres mm., og hvilke typer affald, eksempelvis byggeaffald, som ikke tages med.

Ordningen fungerer rigtig godt i parcelhuskvarterer, hvor affaldet stilles uden for den enkelte ejendom, og derfor har en »ejermand«. Hvis affaldet ikke er sorteret, eller der på anden vis er problemer, bliver det ikke taget med, og grundejeren må tage det tilbage eller køre det på genbrugspladsen.

Der er nogle steder, hvor der hensættes storskrald, som ikke har en entydig ejermand. På Taastrup Hovedgade ved Sydvestvej har der i årenes løb en del gange stået usorteret affald og storskrald. Det bliver ikke taget med, når der indsamles storskrald. Det får lov at stå en periode, så ejermanden har lejlighed til at fjerne det. Til sidst fjernes det af Driftsbyen som affald på et kommunalt vejareal uden ejermand.

Rent juridisk er storskraldsordningen problematisk, fordi det jo er næsten umuligt for kommunen at bevise, hvem der har sat affaldet ud, hvorfor vi risikerer at hænge på noget affald. Det bærende princip er derfor borgernes almindelige pli, og den selvjustits, der er i et boligområde, hvor man almindeligvis ikke ønsker at blive set skævt til af naboerne. Det er min oplevelse, at storskraldsordningen langt overvejende fungerer hensigtsmæssigt, og mange borgere gør et stort arbejde for at sortere med henblik på øget genanvendelse.

Dit forslag om en container synes jeg er rigtigt dårligt. Man legitimerer jo forholdene ved at sætte en container op. Det er jo nærmest en form for belønning. Containeren vil hurtig blive brugt ikke bare af de få borgere, som ikke kan finde ud af sorteringen, men af andre, og den vil blive fyldt med alt muligt usorteret affald. Samtidigt er en container på Taastrup Hovedgade vel næppe det kønneste syn?

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?