6. august 2020
Charlotteager er røget ud af regeringens såkaldte ghettoliste.
Charlotteager er røget ud af regeringens såkaldte ghettoliste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charlotteager ryger af ghettolisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotteager ryger af ghettolisten
Opdateret 01. december 2019 kl. 12:40
Taastrup - 01. december 2019 kl. 10:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag gik Høje-Taastrup fra at have tre til nu kun to boligområder på regeringens såkaldte ghettoliste.

arrow Læs også: Tvangsflytninger godkendt til skæbnemøde

Charlotteager i Hedehusene er røget af listen. Både Taastrupgaard og Gadehavegård i Taastrup optræder dog fortsat på den omstridte liste.

At Charlotteager er røget af listen, skyldes at færre beboere er dømt for overtrædelse af straffeloven mv.

Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) er tilfreds med, at kommunen er gået fra tre til to boligområder på listen.

Her er Regeringens forklaring på et ghettoområde
  • Ved et ghettoområde forstås et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger
  • 50 procent og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:
  • 1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 procent opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.
  • 2. Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst 3 gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år.
  • 3. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  • 4. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

- Det er positivt, men det ændrer ikke på den indsats, som kommunen og beboerne i fællesskab er i gang med. Selv om Charlotteager ikke længere er på listen, så skal vi stadig have fokus på at skabe forandringer. Målet er, at Charlotteager skal blive et helt almindeligt boligområde, som ikke er i nærheden af at komme på listen, siger Michael Ziegler.

Han henviser til, at Charlotteager er røget ind og ud af listen de senere år - først og fremmest fordi andelen af dømte beboere har svinget.

Regeringens såkaldte ghettoliste måler boligområderne på fem områder - og når tre ud af fem kriterier er opfyldt, havner boligområdet på listen. Og i Charlotteager er det svært fx at ændre grundlæggende på beboersammensætningen og på uddannelsesniveauet. Derfor kan en lille forskel i andelen af dømte beboere gøre udslaget.

Michael Ziegler bryder sig i øvrigt ikke om ordet ghetto.

- Jeg synes sådan set det er fint nok med en liste, der kan være pejlemærke for boligområderne og indsatsen. Men ordet ghetto betyder noget andet for mig. Vi har efter min mening ikke ghettoer, og brugen af ordet i forbindelse med denne liste gør det værre, end det er, siger Høje-Taastrups borgmester.

arrow Skæbnedag for ghettoen: Opsigelser sat på standby
07. januar 2020 kl. 04:16 Opdateret: kl. 17:16
arrow Lyt til beboerne på Nøjsomhed
25. december 2019 kl. 20:34 Opdateret: kl. 14:08
arrow Boliggården: Vi lytter til beboernes bekymringer
12. december 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk