24. maj 2019
En opvarmet vinterhave er hjertet for det nye Bovieran bofællesskab. Vinterhaven sikrer et behageligt middelhavsklima året rundt, lyder det fra firmaet bag. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

En opvarmet vinterhave er hjertet for det nye Bovieran bofællesskab. Vinterhaven sikrer et behageligt middelhavsklima året rundt, lyder det fra firmaet bag. Foto: PR
Foto: Helene S Bernstone
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bofællesskab for seniorer tegner til at blive en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bofællesskab for seniorer tegner til at blive en succes
Taastrup - 13. december 2018 kl. 09:35
Af Stina Felby Egerup og Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt koncept for seniorer på 55+ med lejligheder centreret om en overdækket vinterhave er på vej til Nærheden i Hedehusene, og noget kan tyde på, at det nok skal blive en succes.

arrow Læs også: I kø til eftertragtet seniorbofællesskab

I den forgangne weekend blev der åbnet for salget af lejligheder til et lignende koncept i Frederikssund, og her lå omkring 20 købere i kø natten før for at få fingrene i den helt rette bolig, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det er Sjælsø Management, der har hentet Bovieran konceptet til Danmark fra Sverige, hvor det er bygget 20 steder. I det nystiftende selskab Bovieran Frederikssund glæder direktør Lars Jacobsen sig over, at det første danske projekt i Frederikssund er blevet så godt modtaget, blandt andet med cirka 350 deltagere til tre informationsmøder i Parkteatret for nylig.

- Vi havde regnet med, at der nok ville komme mange, når vi åbnede for salget. Men det er overraskende på den positive måde, at så mange har siddet i kø hele natten. Det er fantastisk, siger Lars Jacobsen, der oplyser, at Bovieran Frederikssund skal stå klar til indflytning den 1. maj 2020.

Og interessen for byggeriet i Frederikssund tegner godt for de fremtidige projekter, som blandt andet det i Hedehusene, vurderer Per Mørkenborg, der er partner og projektchef i Home Projektsalg A/S, som har været med til at 'fintune' Bovieran huset til danske forhold.

- Der er en stor lyst blandt folk i denne aldersgruppe til at være en del af et fællesskab og til at bo sammen med jævnaldrende mennesker med de mange sociale muligheder, det indebærer, siger Per Mørkenborg.

Bovieran betyder 'Bo-ved-rivieraen', og det unikke ved det tre-etagers Bovieran hus er, at beboerne kan slappe af i den overdækkede vinterhave på 1.500 kvadratmeter, hvor der er palmetræer, oliventræer og andre planter fra hele verden, som vandes med genanvendt regnvand.

Vinterhaven er temperaturstyret og har et behageligt klima året rundt - med den franske riviera som forbillede. I de koldeste vintermåneder reguleres temperaturen i vinterhaven til cirka 10 grader.

Priserne for de to- og tre-værelses andelsboliger i Frederikssund starter ved cirka 558.000 kroner med en månedlig boligafgift på 6.500-8.500 kr. plus vand og varme, oplyser Home. Det er endnu for tidligt at sige, hvad prisen bliver for boligerne i Nærheden.

Seniorboligerne i Nærheden forventes også at komme til salg som andelslejligheder. Lokalplanen vedtages forventeligt ultimo 2018 eller primo 2019, hvorefter byggeriet igangsættes. Boligerne vil således efter planen være indflytningsklar medio 2020.

Bovieran-konceptet, der er patentbeskyttet i 23 lande, er for folk over 55 år uden hjemmeboende børn.

Læs mere på bovieran.dk.

arrow Nyt seniorbofællesskab er et hit: Det koster lejlighederne
04. april 2019 kl. 15:37 Opdateret: kl. 10:29
arrow Se billederne: 6 etagers hus og p-huse på vej til ny bydel
19. december 2018 kl. 05:51 Opdateret: kl. 10:18

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk