19. oktober 2021
Kvinden her er lavet af et fotografi fra Skotland. For Mette Bergstrøm er det røde hår tegnet på en rigtig skotte, fortæller hun. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Kvinden her er lavet af et fotografi fra Skotland. For Mette Bergstrøm er det røde hår tegnet på en rigtig skotte, fortæller hun. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk
Taastrup - 21. september 2020 kl. 20:13
Af Kasper Ellesøe

- Jeg bliver helt forelsket i hende.

arrow Læs også: Lokal kunstner fylder 80: Fik en lille én under bordet med borgmesteren

Sådan lyder det fra Jesper Uffe Agerschou. Han er årets vinder af Åbne Atelierdøres konkurrence, hvor han har vundet 3000 kroner, som skal bruges hos en af de deltagende kunstnere.

Da han var på besøg hos kunstner Mette Bergstrøm i Taastrup faldt han for et portræt af en rødhåret kvinde, som er lavet i tekstil.

- Kunstneren har lavet et billede en ung kvinde, der ser vemodig ud. Hun er ikke depressiv, men ked af det. Hun udtrykker Weltschmerz (verdenssmerte, red.). Måske er hun blevet fyret eller gået fra kæresten. Jeg synes, hun har ramt det rigtige udtryk, og den her kønne pige vil klæde mig stuevæg, siger Jesper Uffe Agerschou, der kommer fra Amager, og er kunstinteresseret og har set mange af de store europæiske museer.

Sammen med sin kæreste var han lidt tilfældigt til Åbne Atelierdøre i den første weekend i september.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jesper Uffe Agerschou (midten) er årets vinder af Åbne Atelierdøres konkurrence. Han har vundet 3000 kroner, sponsoreret af Danske Bank i Taastrup, som skal bruges på kunst hos en udvalgt kunstner. Han har valgt Mette Bergstrøm (th.). Foto: Kasper Ellesøe

Til en kunstudstilling havde hans kæreste fundet nogle øreringe, og de havde lavet en aftale med kunstneren, som bor i Høje-Taastrup Kommune om at komme forbi. Her fandt de ud af, at der var Åbne Atelierdøre og tog rundt til syv-otte kunstnere, hvor de deltog i konkurrencen.

Mette Bergstrøm er glad for at hendes kunst er blevet valgt.

- Det betyder rigtig meget, og det er dejligt at blive anerkendt, siger hun.

Mette Bergstrøm laver tekstilkunst, ligesom datteren Charlotte. Det gør de ud fra et tema. I år var temaet »Vores forunderlige verden«.

- Det er der behov for i disse corona-tider. Vi vil vise, at der er gode ting i verden, og det viser jeg så med portrætter, mens Charlotte har haft fokus på dyrene.

Carten Rose, filialdirektør i Danske Bank i Taastrup, overrakte gavekortet på 3000 kroner, der skal bruges på at købe kunst hos en udvalgt kunstner, der har deltaget i Åbne Atelierdøre.

Sammen Jesper Uffe Agerschou og medlemmer af bestyrelsen i Åbne Atelierdøre overraskede han Mette Bergstrøm og fortalte, at hun var blevet udvalgt og, at Jesper Uffe Agerschou ville bruge sit gavekort på billedet af den rødhårede kvinde.

I år udstillede 17 kunstnere til Åbne Atelierdøre i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces
21. august 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 11:13
arrow Torbens kunst skal betyde noget
04. oktober 2019 kl. 18:54 Opdateret: kl. 10:58
arrow Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak
10. september 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 09:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?