9. december 2019
Drejeskiven er også blevet renoveret. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Drejeskiven er også blevet renoveret. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Veteranbane klar til ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Veteranbane klar til ny sæson
Opdateret 09. maj 2016 kl. 09:27
Taastrup - 05. maj 2016 kl. 16:19
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der igen begynder at stige røg op i Hedeland, er der gået et stort stykke arbejde forud. Gennem hele vinteren har folkene bag Hedelands Veteranbane nemlig lagt rigtig mange frivillige timer i at gøre både bane og tog klar til sæsonen, som begynder pinsesøndag.

Inde i den store hal tættest på Hovedgaden bliver der for eksempel arbejdet på livet løs for at få sat en splinterny kedel på plads på Vildmosetilsynet Nr. 3, et gammelt damplokomotiv fra 1921, som har været i klubbens eje siden 1996. Her købte klubben lokomotivet og begyndte en restaurering, der varede frem til 2008. Men den gamle kedel var utæt, og derfor har klubben gennem flere år sparet 430.000 kroner sammen til den nye kedel, for selvom folkene bag klubben laver meget selv, er der grænser:

- Vi har fået den fremstillet i Tyskland, for den skal være certificeret, siger Leif Ulrich Johannsen, som er sekretær i Industribaneklubben, der driver den smalsporede bane.

Nu skal kedlen så sættes på plads på lokomotivet, der i skrivende stund står skilt ad i flere dele på en togvogn.

- Vi forventer, den kommer til at køre i år, men det bliver ikke første gang, siger Leif Ulrich Johannsen med henvisning til, at det altså ikke bliver Vildmosetilsynet Nr. 3, der kommer til at trække passagererne gennem Hedeland på de første ture - men når det sker, at et damplokomotiv kører gennem Hedeland, er det altid med snuden mod nord. Undervejs på turen er der nemlig en lidt stejl bakke, og her er det sikrest, at vandet i kedlen lægger sig i lokomotivets bagerste ende.

Hedelands Veteranbane kører i år første gang søndag 15. maj og derefter alle søndage frem til 11. september. Se www.ibk.dk.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk