7. april 2020
Karl Nielsen med sin besøgsven Torben Larsen fra Ældre Sagen bag styret. Jeanette Sundskard (tv.) er Karls støtteperson fra Baldersbo Plejecenter. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Karl Nielsen med sin besøgsven Torben Larsen fra Ældre Sagen bag styret. Jeanette Sundskard (tv.) er Karls støtteperson fra Baldersbo Plejecenter. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere på plejecenter får en »Karls Special«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere på plejecenter får en »Karls Special«
Taastrup - 18. februar 2020 kl. 19:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

82-årige Karl Nielsen har købt en cykel til sig selv og de øvrige beboer på Baldersbo Plejecenter.

Den har fået navnet »Karls special« og er en Trio bike taxi.

Cyklen har fået navnet »Karl Special« efter ejeren, og fordi fire af hans brødre - Helge, Erling, Preben og Bent - tidligere har arbejdet i over 40 år på Carlsberg. Carlsberg har derfor altid fyldt meget i familien - og fylder stadig, selv om brødrene er gået bort. Selv har Karl Nielsen tidligere arbejdet i Irma i over 40 år.

Karl Nielsen brød selv den grønne sløjfe til indvielsen, som selvfølgelig blev markeret med blandt andet øllen »Carls Special«.

Karl Nielsen glæder sig nu til at komme på cykelture.

- Karl har altid været meget aktiv og udadvendt, og han elsker at cykle, men en blodprop for halvandet år siden gjorde, at han nu sidder i kørestol. Han har ingen børn, så han ville gerne bruge nogle af sine pengene på sig selv, og en cykel som denne kan give ham masser af gode oplevelser. Jeg ved, at Karl glæder sig rigtig meget til, at han skal ud at cykle med Torben - hans besøgsven, siger Anne Hvidberg, der er svigerinde til Karl Nielsen.

Torben Larsen besøger Karl en gang om ugen og er frivillig fra Ældre Sagen. Torben Larsen og Karl Nielsen har tidligere - før Karl blev kørestolsbruger - cyklet på mange ture.

De tog blandt andet på cykelture ned på Refmosevej, hvor Karl Nielsen har boet med sin hustru, og de cyklede rundt i det gamle Fløng, hvor Karl Nielsen og hans 10 søskende er vokset op. Søskendeflokken talte hele ni drenge og to piger. Nu bliver det igen muligt at tage på disse cykelture.

Cykelture med cykelpiloter

Ligesom resten af kommunens plejecentre, har Baldersbo såkaldte tvillinge-cykler, hvor de frivillige cykelpiloter fra Ældre Sagen cykler ture med beboerne en til to gange om ugen. Disse cykler kan godt bruges af beboere med rollator, men de kan ikke bruges af kørestolsbrugere.

Trio Bike Taxi adskiller sig fra de andre cykler ved, at cyklen har motor, og kørestolsbrugere som Karl kan også bruge den ved hjælp af lift.

Med »Karls Special« har Baldersbo nu tre cykler til beboerne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk