12. december 2018
En gruppe mennesker drøftede forleden, hvordan kommunalpolitik-kagen skal skæres i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

En gruppe mennesker drøftede forleden, hvordan kommunalpolitik-kagen skal skæres i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Annie har fået en stripperstang af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annie har fået en stripperstang af kommunen

Seks pensionister, alle med alvorlige sygdomme, mødes en formiddag til kaffe og lagkage for at diskutere kommunalpolitik.

Opdateret 14. november 2017 kl. 11:23
Taastrup - 14. november 2017 kl. 11:13
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Annie Nielsen på 74 år er i dag den eneste kvindelige stemme i forsamlingen rundt om bordet på Torstorp Plejecenter, hvor de alle seks går til genoptræning et par gange om ugen.

- Cykelstierne på hovedgaden er så farlige. Og så har de plantet et træ lige der, hvor man skal over vejen med sin rollator, siger Annie, der i det meste af sit liv har syet kantebånd hos Faber Rullegardiner i Glostrup. Hun har boet 50 år i Taastrup, og fik for 19 år siden konstateret KOL.

Hans-Henrik Thomsen har boet i Fløng i 45 år. Tidligere arbejdede han i 42 år som administrerende medarbejder i DSB. Han lider ligesom Annie også af KOL, som han fik konstateret for 10 år siden. Han er i dag 68 år.

Claus Vedel Odgaard er 69 år, og har været bosat i Høje-Taastrup Kommune siden 2005.

- Jeg har haft to blodpropper i hjernen. Da jeg fik den første i 2000, blev jeg lam i halvdelen af kroppen og skulle lære at gå igen. Jeg fik at vide, at det skyldes stress, men jeg knoklede alligevel videre, siger den tidligere elinstallatør, der i 2007 fik den anden blodprop.

Efterfølgende skulle han igennem en arbejdsprøvning igennem kommunen

- Det var så nedværdigende og ydmygende. På børneniveau. Virkelig ringe. Forfærdeligt, ryster Claus på hovedet, der udover at kæmpe med følgerne af blodpropperne også har fået konstateret både prostata- og hudkræft. Og søvnapnø

Fejler du ikke andet?

Den tidligere isenkræmmer 68-årige René Theislund har boet i Høje-Taastrup siden 1983. Han er dårligt gående, opereret i ryggen, kræft i blæren, hvilket er resulteret i stomi.
- Ja, og så har jeg også haft et par blodpropper og mavesår.
- Ikke andet, spørger Annie.
Alle omkring bordet griner

- Vi har et fantastisk solidt samvær her på Torstorp. Her er der mulighed for, at vi kan tale sammen i forhold til, hvad der er plads til på Espens Vænge. Det er helt unikt, at vi kan tale sammen. Og her er der også tid til at tale med personalet. Vi kan også træne lige, når vi vil. Det er et fantastisk scoop, siger René og tilføjer:
- Det betyder noget for rigtig mange mennesker.

Hans-Henrik fortæller, at det er et stort problem for dem, der ikke må fortsætte træningen på Torstorp, når de ikke har den 'rigtige sygdom', som han siger.
- Kommunen må ikke konkurrere med de private træningscentre. Og det gør man, hvis man lader folk fortsætte uden at fejle det rigtige.

Træningen holder mig i gang

Flemming Hesselholdt er 79 år og har boet i Taastrup i 45 år. For to år siden fik også han en blodprop i hjernen. Har siden også fået konstateret KOL.
- Jeg har aldrig røget en cigaret, men jeg tror, at jeg er blevet syg af de opløsningsmidler, som jeg i mange år har arbejdet med som typograf. Træningen er så god for mig, den holder mig i gang, siger Flemming.

Boye Hansen er enig.
- Jeg er meget glad for det genoptræningshold, som jeg går på her. Det holder mig oppe, siger 73-årige Boye, der tidligere har været revisor i både Hedehusene og i Roskilde. Han har boet i Hedehusene siden 1971.

- Jeg faldt for fire år siden og fik kraniebrud på vej hjem fra barnebarnets bryllup, fortæller Boye, der efter at have knaldet hovedet ned i asfalten - var indlagt i en længere periode, hvor han fik indopereret nogle ventiler i hjernen.
- Hvis ikke jeg gik her et par gange om ugen, ville det gå tilbage for mig. Det tør jeg ikke.

Tilfreds med hjælpen

Annie er meget tilfreds med den hjælp, som kommunen har sørget for, at hun får i hjemmet.
- Jeg føler, at jeg bor i en god kommune. De ringer hver dag for at høre til mig, og kommer to gange om ugen, hvor de hjælper mig med at komme i bad. Og nu har jeg også fået en stripperstang i badet, griner hun.

Claus nikker.
- Jeg har en kammerat i Frederiksværk, der fejler nogenlunde det samme som mig. Han kan slet ikke få den samme genoptræning der. Han ville ønske, at det var ham, der boede i den her kommune, siger Claus.

René synes ikke, at kommunen gør det godt nok, når han har brug for nye stomiposer.
- Der er alt for lang ventetid, når man søger om nye produkter. Der kunne de godt være lidt hurtigere til at godkende, siger han og fortsætter:
- Min kone har sclerose, og hun har fået meget hjælp. Bilen er blevet lavet om, der er ikke noget at klage over der.

Flemming kunne godt tænke sig, at der var en mulighed for tidligere at kunne blive skrevet op til en ældrebolig.
- Jeg har en trappe der, hvor jeg bor nu, og jeg ved, at på et tidspunkt kan jeg ikke længere komme op af den. Det ville give mig en større tryghed, hvis jeg vidste, at jeg var skrevet op.

Blevet lidt fattigt

Claus er utilfreds med, at politikerne er så længe om at gøre noget ved den gule belysning omkring Høje Taastrup Station.
- Det skal altså laves om. Folk er bange for at gå der. De føler sig utrygge. Politikerne snakker om det, men der sker ingenting, siger han.

Hans-Henrik ville helst sige noget pænt, men han er ked af, der er blevet skåret ned på de terapeuter, der hjælper på KOL-træningsholdene.

- Før i tiden kom der en vikar, når de fysioterapeuterne var syge eller på kurser. Nu slår de holdet sammen med et andet hold, så træningen foregår på et andet tidspunkt. Det er et stort problem for mig, da jeg ikke kan flytte min hjemmehjælper med så kort varsel. Og fysioterapeuterne er altså meget tit på kursus. Og det er jo godt, men det er jo blevet lidt fattigt, at der så ikke er en anden, der kan træne med os. Det er jeg ked af, understreger han.

For lidt rengøring

Flemming mener, at de tre kvarter hver anden uge, som man er tildelt til rengøringshjælp, er alt for lidt.
- Det er altså meget afmålt. De når ikke halvdelen. Og det er forskellige, der kommer hver gang. De behøver ikke en gang at lukke hoveddøren, før de er væk igen, smiler han.

Her er René mere heldig.
- Vi har en dame, der gør det meget propert. Hun kommer fast og tager alle paneler og måtten, siger han og tilføjer:
- Hun ordner sengetøj, støvsuger, vasker gulve og tager badeværelset. Det gør hun fint.

Hans-Henrik vil gerne understrege, at han ikke klager over den enkelte.
- Det er rammen, den er gal med. Den passer ikke til alle. Man er nødt til at kigge på den enkeltes behov.

Boye indskyder, at han ikke har noget at klage over.
- Det er min kone, der gør rent, smiler han.

Claus vil gerne rose det netværk, som Miljø og Energicentret har opbygget omkring 20 boligselskaber.
- Det er helt fantastisk. De skal havet et klap på skulderen - kommunen - for at have givet tilskud til det, siger Claus.

René er utilfreds med lyskurven ved Taastrup Torv.
- De skifter alt for hurtigt, når man er rollatorbruger. Ellers har jeg ikke noget at brokke mig over, siger han og tilføjer, at han aldrig havde stemt på De Konservative, hvis ikke det var for Ziegler.

- Vi er godt tilfredse med ham, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk