20. juni 2021
En 49-årig mand er idømt tre og et halvt års fængsel for at have voldtaget sin hustru og begået kontinuerlig vold. Foto: Vestegnens Politi
En 49-årig mand er idømt tre og et halvt års fængsel for at have voldtaget sin hustru og begået kontinuerlig vold. Foto: Vestegnens Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager tilfreds med dom: - Viser at et nej er et nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Anklager tilfreds med dom: - Viser at et nej er et nej
Taastrup - 12. maj 2021 kl. 15:46
Af Kasper Ellesøe

- Vi har aldrig haft problemer med sex, men når vi var sure på hinanden, havde vi ikke sex. Hvis hun sagde stop, så stoppede jeg og gav i stedet et kram.

arrow Læs også: Dømt for voldtægt af hustru

Sådan sagde en 49-årig mand fra Taastrup, da han tirsdag var på anklagebænken ved Retten i Glostrup, hvor han var tiltalt for at have voldtaget sin nu 39-årige hustru og for at have udøvet vold mod hende fra 2017 til november 2020.

Retten fandt, at manden er skyldig i tre voldtægter og kontinuerlig vold gennem en længere periode. Han blev idømt tre og et halv års fængsel.

Tre voldtægter

Manden og kvinden mødte hinanden via nettet i 2017, hvorefter de blev gift og flyttede sammen.

I retssal F4 ved Retten i Glostrup forklarede den 49-årige mand, at deres forhold gik op og ned. Der var gode perioder og dårlige perioder. Men generelt havde de et godt sexliv, og han fortalte, at han var forelsket i sin hustru.

Trods skænderier og dårlige perioder nægtede den 49-årige mand sig skyldig i både voldtægterne og volden.

Kvindens forklaring blev afgivet bag lukkede døre, så den kender offentligheden ikke.

Voldtægterne skulle være foregået sidste år. To gange i juli-august og en gang i november. I de tre tilfælde var den 39-årige mand tiltalt for at fastholde hustruen og gennemføre samleje med hende mod hendes vilje.

Derudover var han tiltalt for at have udsat sin ægtefælle for vold adskillige gange, blandt andet tog han kvælertag og slog hende i panden med en telefon.

I retten kom det også frem, at den 39-årige kvinden fire gange i løbet af årene flyttede på krisecenter, men tre af gangene vendte hun tilbage. Også i november 2020 flyttede hun fra bopælen til et krisecenter, men her vendte hun ikke tilbage, men anmeldte i stedet voldtægterne og volden på politigården i Albertslund.

Enig domsmandsret

Det var en enig domsmandsret, som blandt andet lagde vægt på, at den forurettede kvinde havde en vedholdende, detaljeret og ikke-overdrivende forklaring, som de fandt troværdig.

Den 49-årige mand var ikke varetægtsfængslet op til retsmøde. Men han blev kørt direkte i fængsel, efter dommen blev afsagt.

Den 49-årige mand nægtede sig skyldig, og han og hans forsvarer ankede dommen på stedet, ligesom de kærede fængslingen til Østre Landsret.

Det betyder, at forsvareren håber, at manden kan være ude af fængslet, indtil ankesagen i landsretten er overstået.

- Det er en hård dom, hvor der ikke er tilstrækkeligt med beviser. Det er påstand mod påstand, siger Haci Önal, der er forsvarer for den 49-årige mand.

De beviser, der blev fremlagt i retten var lægeerklæringer og billeder af skader på kvinden. Blå mærker, hudafskrabninger og den slags. Desuden var der to vidneforklaringer fra to af kvindens døtre.

Tilfreds anklager

Hos anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi sad specialanklager Morten Frederiksen og førte sagen.

- Det er en rigtig god dom, fordi den viser, at et nej er et nej, også hvis man gør noget mod en ægtefælle, så jeg er meget tilfreds med dommen, siger han.

Også den 49-åriges 23-årige søn var på anklagebænken for at have sparket sin stedmor ved en episode. Det var der dog ifølge retten ikke beviser for, og han blev frikendt.

Specialanklageren var også helt på det rene med, at det skete.

- Det er helt ok, at han blev frikendt, for vi var i den meget milde afdeling, siger Morten Frederiksen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?