29. november 2020
Et foredrag om pesten i Danmark og slægtsforskning i relation hertil bliver holdt i Taastrup Medborgerhus. Foto: Stina Felby Egerup
Et foredrag om pesten i Danmark og slægtsforskning i relation hertil bliver holdt i Taastrup Medborgerhus. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle tiders værste plage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle tiders værste plage
Taastrup - 11. februar 2020 kl. 15:43

Pest eller kolera? I forhold til de små moderne epidemier, vi jævnligt er udsat for, var pesten en virkelig mandedræber. Blandt andet viser forskning, at den i midten af 1300-tallet slog op mod 40 procent ihjel i de ramte områder. Til sammenligning slog koleraen kun lidt over 3 procent ihjel i København under landets værste koleraepidemi i 1853.

Under titlen »Alle tiders værste plage - Pestens lange linjer« holder Michael Dupont foredrag i Taastrup Medborgerhus torsdag den 13. februar kl. 19 til 21.30.

Det er Hedebo Slægtsforsker Forening, der står for arrangementet. Adgang for gæster koster 25 kroner.

Lidt om baggrunden

Fra ca. 1350 til 1711 hærgede pesten med jævne mellemrum i Danmark. I denne periode vendte den tilbage ca. en gang hvert 10 år - og derfor har den en klar relevans for alle slægtsforskere, der ønsker at forstå den dagligdag, som forfædrene levede i. I løbet af aftenen tales der om pestens dødelighed, hvor ofte den ramte, hvordan den spredte sig, og der dykkes ned i nogle spændende pest-år. Desuden bliver der videregivet information om, hvor nemt man undersøger, om ens forfædre har boet i pestramte områder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?