17. januar 2021
Ole Hyldahl var i fem år byrådsmedlem for Enhedslisten i Høje-Taastrup Kommune. Den 24. december sov han stille ind i sit hjem i Taastrup.
gallery icon

Se billedserie

Ole Hyldahl var i fem år byrådsmedlem for Enhedslisten i Høje-Taastrup Kommune. Den 24. december sov han stille ind i sit hjem i Taastrup.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afholdt politiker død: - Den glæde du skabte, kan verden ikke tage fra os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afholdt politiker død: - Den glæde du skabte, kan verden ikke tage fra os
Taastrup - 26. december 2020 kl. 17:18
Af Stina Felby Egerup

Det tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Høje-Taastrup, Ole Hyldahl, er død, 76 år gammel.

Ole Hyldahl sov stille ind den 24. december kl. 4.05 i sit hjem, mens hans kone holdt ham i hånden.

”Det er forfærdeligt sørgeligt at have mistet ham, men også godt, at han fik fred. Den sidste tid har ikke været nem for ham, men han magtede dog stadig at finde små og store glimt af glæde. Verden har mistet et stort og dejligt menneske. Han kæmpede for, hvad han mente var rigtigt og har gjort en stor indsats; både i det store billede og på individplan for de mange, han hjalp som bisidder og partsrepræsentant”, skriver hans kone, Jette Poder, på Facebook.

Politik som en rød tråd

Politik har været en rød tråd gennem hele Ole Hyldahls liv, men ikke kun i form af partipolitik. Først i DKP, hvor han blandt andet var på Leninskolen, men på et tidspunkt blev det for meget.

- Allerede før Murens fald havde jeg meldt mig ud, fordi jeg havde fået nok. Så gik der en del år, hvor jeg ikke var med i partipolitik, men i stedet arbejdede med boligpolitik, har Ole Hyldahl tidligere fortalt i et interview med Lokalavisen Taastrup.

Han var uddannet fritidspædagog og begyndte også at interessere sig for fagforeningspolitik. Han kom i BUPL's ledelse og forhandlede i en årrække overenskomster hjem med kommunerne.

I 2002 flyttede Ole Hyldahl til Høje-Taastrup, fordi han blev kæreste med Jette Poder, som han boede sammen frem til sin død.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ole Hyldahl var i mange år frivillig klovn på den populære børnefestival Callisto, hvor han betjente kartoffelkanonen. Foto: Martin Jensen

Forbillede og ildsjæl

Ole Hyldahl blev valgt til byrådet i 2013, men i 2016 havde han et par måneders sygeorlov på grund af en hjerneblødning. Han vendte dog tilbage og sad på sin post indtil august 2018, hvor han måtte tage endnu sygeorlov på grund af en hjerneblødning. Emil Viskum overtog hans post, først midlertidigt, men senere permanent, da Ole Hyldahl måtte trække sig helt fra byrådsarbejdet.

Emil Viskum har kun rosende ord tilovers for sin forgænger.

”Ole var min forgænger i byrådet i Høje Taastrup, men han var også et forbillede og en ildsjæl med et kæmpe hjerte, som bankede for de, som havde brug for hjælp. Ole var typen, man kunne ringe til kl. 4 om natten, hvis man havde brug for hjælp, og han ville med det samme stå ud af sin seng for at kæmpe for dig og retfærdigheden”, skriver Emil Viskum på sin facebook-side og fortsætter:

”Nu kommer Ole ikke til at stå ud af sengen mere, og det gør ondt helt inde inderst i hjertet. Både os i Enhedslisten, de mange borgere, som Ole har hjulpet, og ikke mindst mig selv kommer til at savne Ole helt vildt, og vi vil huske Ole for den store forskel, han gjorde i vores liv.”

Ole Hyldahl arbejdede også i mange år som frivillig bisidder, hvor han hjalp borgere, der var på kant med systemet.

- Ole har som bisidder hjulpet mange til førtidspension og erstatning for fejlbehandling. Ole er kendt for dette arbejde i vide kredse og har hjulpet både i Høje- Taastrup, København, Albertslund, Roskilde og Holbæk mv. Det er alt sammen sket samtidig med, at han både har været byrådsmedlem, handicaphjælper og alt muligt andet. Ole besidder en utrolig arbejdsindsats, og han svigter aldrig, fortalte Jan Simon Petersen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten i Høje-Taastrup, tidligere om Ole Hyldahl.

Frivillig på Callisto

Han var også i mange år frivillig på den populære børnefestival Callisto, og også her vi han blive savnet.

”Du havde en kæmpe betydning for Callisto Festivalen, og du gav gode oplevelser for ungerne på børnefestivalen, når du var kartoffel-kanon-klovn. Du vil bringe smil frem på læben hos de frivillige, når du i fremtiden vil blive husket og mindet. Den glæde, du skabte, mens du var her, kan verden ikke tage fra os.... Nu er du taget fra os, og du vil blive savnet Ole,” skriver Callistos talsmand Carsten Junker på Facebook.

Ole Hyldahl vil efter planen blive bisat i begyndelsen af januar.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?