6. august 2020
Kulturministeriet har bevilliget penge til et nyt kunstprojekt i Taastrupgaard, hvor en del af områdets bygninger rives ned for blandt andet at gøre plads til det et nyt børne- og kulturhus, så kulturen bliver vigtig for området i fremtiden. Foto: Thomas Olsen
Kulturministeriet har bevilliget penge til et nyt kunstprojekt i Taastrupgaard, hvor en del af områdets bygninger rives ned for blandt andet at gøre plads til det et nyt børne- og kulturhus, så kulturen bliver vigtig for området i fremtiden. Foto: Thomas Olsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2,3 millioner kroner til kunst og kultur skal løfte udsat boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2,3 millioner kroner til kunst og kultur skal løfte udsat boligområde
Taastrup - 28. juli 2020 kl. 11:57
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et kommende kultur- og kunstprojekt i Taastrupgaard har modtaget penge fra Kulturministeriet fra en pulje til kultur i udsatte boligområder.

I alt fire projekter har modtaget penge, og projektet i Taastrupgaard bærer titlen »Kysset«.

Kulturministeriet beskriver »Kysset« således:

»I dag er området et krydsfelt for spændinger og konflikter i Taastrupgaard – i morgen vil det være centrum for beboerdrevet udvikling af det kommende Kulturkvarter i Høje-Taastrup. Projektet »Kysset« inddrager over tre år beboere og lokale kulturaktører i udvikling af byrummet »Kysset« via kunst, teater og arkitektur. Ambitionen er, at nye fælles erkendelser og konkrete kulturprodukter bidrager til at udvikle en levedygtig og demokratisk kultur med et aktivt, lokalt forankret kulturelt medborgerskab udsprunget af områdets ressourcer.«

Projektet er støttet med 2.347.500 kroner.

De tre øvrige projekter er »Vi fælleskaber vores by« i Brabrand ved Aarhus, »Kulturskolen« i Vollsmose i Odense og »Her, hvor vi bor« i Nykøbing Falster.

De fire projekter modtager i alt 4,6 mio. kr. fra Kulturministeriet. Pengene går til projekter, der skal skabe fællesskaber, styrke aktivt medborgerskab og integration i udsatte boligområder.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

- Kunst og kultur kan gøre en forskel i udsatte boligområder. Dette er endnu vigtigere i tiden efter Coronakrisen, der har været en hård tid med isolation og ensomhed for mange. Jeg mener derfor, at der er særligt brug for projekter, der kan skabe fælleskaber, styrke lokalt engagement, understøtte mangfoldighed og integration i udsatte boligområder, siger hun.

Projekterne, der modtager støtte, skal bygge på demokrati, aktivt medborgerskab, ytringsfrihed og dialog, og gøre brug af kunstneriske og kulturelle redskaber, der kan bidrage til at kickstarte positive fællesskaber.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk