6. marts 2021
Nicolai Achton (i hvid T-shirt) filmede blandt andet scener i Hakkemosen i Høje Taastrup - med Teddy Venlig som publikum. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Nicolai Achton (i hvid T-shirt) filmede blandt andet scener i Hakkemosen i Høje Taastrup - med Teddy Venlig som publikum. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2 døgn: Ny tv-serie stiller skarpt på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2 døgn: Ny tv-serie stiller skarpt på Vestegnen
Taastrup - 21. februar 2021 kl. 11:18
Af Peter Erlitz

Hvis man har adgang til underholdningskanalen Xee, der er et samarbejde mellem Yousee og Fox Networks Group, kan man opleve actionserien »2 Døgn«, som i høj grad er optaget i Høje-Taastrup og på Vestegnen.

arrow Læs også: Action og drama: To døgn på Vestegnen

Det er ikke tilfældigt. Seriens instruktør, Nicolai Achton er vokset op i Taastrup, og hans kendskab til området sætter i høj grad aftryk på personer og miljøer.

- Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Taastrup, hvor serien især er optaget, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst. Dog tilført et kriminelt lag. Vi har været enormt heldige, at mange af de unge i området har været interesserede i vores projekt. Det har været en stor hjælp at kunne sparre med dem undervejs, og på den måde har vi haft muligheden for at skildre miljøet indefra og ud, siger Nicolai Achton.

Masser af action

»2 døgn« foregår over en fredag-lørdag. En sjov og uskyldig bytur ender fatalt for de to fætre Otto og Christian. Handlingen involverer blandt andet en død kvinde og en taske fuld af stoffer. De to fætre kommer i kløerne på nogle gangstere, og det bliver to hæsblæsende døgn for hovedpersonerne, der blandt andet tvinges til at begå et røveri.

Mange af scenerne i »2 døgn« er filmet rundt om i Høje-Taastrup, men der er også optagelser fra blandt andet Albertslund og Brøndby Strand.

Når det nu er en action-serie, kunne man tro, at Vestegnen bliver fremstillet som et råt sted med meget kriminalitet. Sådan bliver det ikke helt.

- Det er jo en serie med action og drama, og den foregår i kriminelle miljøer, men vi vil også vise nogle andre nuancer af Vestegnen. Det er faktisk min fornemmelse, at der er blevet mindre kriminalitet, at der er blevet glattet mere ud, sådan helt generelt. Selv om man da stadig har en vis attitude, og selv om der ind imellem sker ting og sager, siger Nicolai Achton, som fortsat har et stort netværk i Taastrup og på Vestegnen.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Dele af serien er optaget i Taastrup - blandt andet i Taastrupgaard og Blåkildegård.Foto: Camilla Winther

Tryg barndom i Taastrup

Netop hans kendskab til miljøer og karakterer giver serien noget ekstra.

- Jeg har jo selv stået i det. Jeg kender det, jeg kan mærke det, siger han.

Nicolai Achton er vokset op i et hus på Taastrup Hovedgade, hvor familien stadig bor. Skoletiden blev tilbragt på Taastrup Realskole og den tidligere Parkskolen, og fritiden gik med blandt andet fodbold og film, og at hænge ud med kammeraterne fra både Taastrupgaard og Blåkildegaard bebyggelserne.

Artiklen fortsætter efter videoen

Se traileren til 2 Døgn

Nicolai Achton kom ind på det daværende Kongsholm Gymnasium og hf i Albertslund, hvor han fik en hf-eksamen. Her fik han også mulighed for at beskæftige sig med sin store interesse for film, og det var her, han lavede sin første kortfilm. Derefter fulgte en uddannelse ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Nicolai Achton er i dag en erfaren instruktør. Han har hovedsagelig beskæftiget sig med komedie og musikvideoer, og han har været en del af Casper Christensens produktionsselskab i årevis, hvor han har instrueret flere tv-shows og senest Viaplay-serien »Undskyld Norge«.

Originalt soundtrack

På rollelisten i »2 Døgn« er der et mix af unge talenter og etablerede stjerner. Hovedpersonerne spilles af Oscar Giese og Kasper Stensbirk, der står over for erfarne kræfter som Dejan Cukic, Clara Rosager og Maria Rich.

Der er i samarbejde med Universal Music lavet et originalt soundtrack til »2 Døgn« med blandt andre kunsterne som Tessa, Artigeardit og ICEKIID. Alle sangene er skabt specielt til serien og udgives i takt med det afsnit, hvor sangen bliver præsenteret.

Serien er i seks afsnit med premiere mandag den 22. februar kl. 21.30.

arrow Høje lyde fra grusgrav er fra film-optagelser
25. august 2020 kl. 20:23 Opdateret: kl. 16:26

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?