17. september 2019
Moskeer bliver skydeskiver for krænkelser og i blandt andet Dansk Tyrkisk Forenings Kulturhus i Hedehusene er der bekymring for vold og krænkelser.
Moskeer bliver skydeskiver for krænkelser og i blandt andet Dansk Tyrkisk Forenings Kulturhus i Hedehusene er der bekymring for vold og krænkelser.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vores moskeer bliver skydeskiver for krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vores moskeer bliver skydeskiver for krænkelser
Taastrup - 22. marts 2019 kl. 15:37
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag udtrykte to repræsentanter fra moskeer i Taastrup og Hedehusene utryghed omkring fredagsbønnen efter terrorangrebet i New Zealand, hvor 50 personer blev dræbt i to moskeer i byen Christchurch.

arrow Læs også: Terror påvirker fredagens bøn: - Vi vil være lidt ekstra på vagt

I en pressemeddelelse uddyber Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse, som står bag moskeen i Hedehusene, den bekymring, hvor stiftelsen beskriver, hvordan de bliver »hængt ud under falske anklager og urimelig kritik.«

- Den seneste udvikling, hvor adresserne til vores moskeer bliver delt på de sociale medier og gjort til skydeskive for krænkelser af diverse art, er et alarmerende eksempel derpå. Det har nu nået så alvorlige proportioner, at moskeforeningernes sikkerhed er i fare, lyder bekymringen i pressemeddelelsen.

Stiftelsen peger i samme omgang på, at nogle nyhedsmedier påstår, at moskeerne systematisk modtager økonomisk støtte til nye moskeer og renovationer fra den tyrkiske stat, som udfører en religiøs ekspansion, med stiftelsen i centrum.
Påstandene kalder Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse for konspiratorisk. De skriver, at i dag som for 10 år siden har stiftelsen 29 moskeer, som alle er godkendt af Kirkeministeriet, med sammenlagt 32.000 medlemmer i Danmark:

- Stiftelsens virke, herunder dens byggeaktiviteter, er finansieret lokalt. Det er medlemmerne selv, der gennem kontingent, donationer og velgørenhedsgaver betaler for renovationer eller fornyelser af moskebygningerne, skriver stiftelsen.

- Alle aktiviteter under vores stiftelses regi foregår inden for rammerne af dansk lovgivning og de til enhver tid gældende regler på området. Dertil skal det understreges, at stiftelsen vil naturligvis gå videre med den fornødne retslig skridt imod disse usande beskyldninger, skriver stiftelsen, som i pressemeddelelsen påpeger, at de i fire årtier har nydt et positivt omdømme i Danmark, hvor de også opfordrer deres medlemmer til at vise samfundsengagement.

- Ud fra grundprincipper som fred, fordragelighed og tryghed i samfundet, tilskynder vi til enhver tid vores medlemmer til aktiv deltagelse i det danske samfundsliv og søger at fremme respekten for de danske samfundsinstitutioner, skriver stiftelsen, som i pressemeddelelserne sender dybfølte kondolencer til de pårørende og dræbte fra terrorangrebet i New Zealand.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk