25. februar 2021
Pernille og Flemming har fem sammenbragte børn, hvoraf tre af dem stadig bor hjemme. De må sammen med Pernille undvære Flemming en del i hverdagen, når han i disse uger fører valgkamp i forsøget på at blive valgt til Folketinget for Venstre. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Pernille og Flemming har fem sammenbragte børn, hvoraf tre af dem stadig bor hjemme. De må sammen med Pernille undvære Flemming en del i hverdagen, når han i disse uger fører valgkamp i forsøget på at blive valgt til Folketinget for Venstre. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er ikke altid sjovt at skulle stå på mål for min mands meninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er ikke altid sjovt at skulle stå på mål for min mands meninger
Taastrup - 26. maj 2019 kl. 16:32
Af Stina Felby Egerup

- Selvom vi er gift, er vi jo to forskellige mennesker, så det er ikke altid sjovt at skulle stå på mål for min mands meninger.

arrow Læs også: - Politik må ikke sætte vores fremtidsplaner på standby

Sådan lyder det fra Pernille Hedeboe fra Fløng, der er gift med Flemming Andersen, som stiller op for Venstre ved Folketingsvalget.

For selvom Pernille langt hen ad vejen deler værdigrundlag med sin mand, så er det altså ikke hende, der stiller op. Alligevel må hun jævnligt lægge øre til spørgsmål eller kommentarer om Venstres politik.

- Det kan jeg godt blive lidt træt af. Men det hører nok bare med, konstaterer hun.

Pernille Hedeboe er en af de mange pårørende til de folketingskandidater, der i disse uger kæmper om vælgernes gunst i forsøget på at sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Det betyder, at hun må undvære sin ægtefælle i en stor del i hverdagen, når valgkampen raser.

Men det er ok med Pernille, så længe der er klare spilleregler - og det har familien fra Fløng sikret sig, der er.

- Der er noget, der skal parkeres ved dørtrinnet, når Flemming kommer hjem. Fordi han er så meget væk, så er det også vigtigt for mig, at han er tilstede, når han så er her. Så skal han ikke tjekke mails eller tale i telefon hele tiden, siger Pernille, der da også har måtte konfiskere sin mands telefon på et tidspunkt for at få sit budskab igennem.

- Men der er jo heller ingen tvivl om, at han skal have lov til at stille op, fordi han netop brænder for at gøre en forskel, og det vil jeg gerne støtte ham i, understreger Pernille.

Derfor er hun også med i kulissen til Flemming Andersens valgkamp, hvor hun blandt andet er med til at dele valgbrochurer ud og være med til plakatophængning. Derudover læser hun korrektur på hans debatindlæg - og prøver at se på dem med vælgernes øjne.

- Jeg fungerer måske lidt som et filter, hvor Flemming lige kan prøve nogle ting af, inden han sender dem af sted ud i offentligheden, siger Pernille med et smil.

Den største støtte giver hun ham dog ved at være den, der holder skuden på ret køl på hjemmefronten. Og det er Flemming Andersen helt bevidst om.

- Jeg ville ikke have sagt ja til at være kandidat, hvis ikke Pernille havde bakket mig op. Så havde det ikke kunnet fungere, siger han.

arrow Kandidats hustru: - Han betaler den højeste pris
28. maj 2019 kl. 16:42 Opdateret: kl. 14:24

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?