9. august 2020
Den 1. juli overtager Mette Dyhr Peter Aspes andel af Vordingborgtandlægerne i Algade 83. Foto: Peer Rasmussen
Den 1. juli overtager Mette Dyhr Peter Aspes andel af Vordingborgtandlægerne i Algade 83. Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tandlæge klar til pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tandlæge klar til pension
Sydsjællands-tidende - 17. juni 2020 kl. 07:38
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter mere end 34 år som tandlæge i Vordingborg har Peter Aspe besluttet at gå på pension med udgangen af juni.

- Det har været planlagt gennem det seneste halvandet års tid, at jeg ville gå på pension. Jeg er 64 år og havde egentlig besluttet at stoppe som 60-årig, men har så udskudt det nogle år, fordi jeg gerne ville have solgt min andel af klinikken, siger Peter Aspe, der indtil den 1. juli har Dorte L. Andersen som kompagnon i Vordingborgtandlægerne i Algade 83.

- Min andel af klinikken blev sat officielt til salg i august 2019 hos en dental mægler. Her lykkedes det ikke at få solgt den, og da klinikken var taget af markedet begyndte Dorte og jeg at tænke på andre muligheder. En dag henvendte tandlæge Mette Dyhr, som vi selvfølgelig kender som kollega, sig til os, fordi hun gerne ville overtage min andel. Det tog så ikke lang tid at få det formelle salg klaret, tilføjer Peter Aspe.

Afklaret med beslutningen

Peter Aspe er helt afklaret med beslutningen om at gå på pension.

- Jeg glæder mig til at nyde pensionisttilværelsen, men vil komme til at savne mine klienter og kolleger. Jeg har et stort hus og en stor have, og så glæder jeg mig til at kunne spille sammen med de andre pensionister i tennisklubben i Nykøbing Falster. Jeg har spillet tennis i 30 år og de andre i klubben har spurgt mig, om jeg ikke snart skulle spille med på fredagsholdet om formiddagen. Det får jeg så mulighed for nu. Derudover har jeg et stort netværk og har gang i mange ting. Jeg kommer ikke til at kede mig, siger han med et grin.

Lokal overtager halvdel

Det bliver tandlæge Mette Dyhr, som per 1. juli overtager Peter Aspes halvdel af klinikken i Algade 83.

Mette Dyhr har de seneste 11 år haft en andel af et klinikfællesskab på Torvet i Stege.

- Jeg har været vældig glad for at have klinik i Stege, men jeg bor i Nyråd sammen med min mand. Da jeg så, at der var en mulighed for at overtage Peters andel af klinikken her og kender Dorte L. Andersen, behøvede jeg ikke så meget betænkningstid for at slå til. Nu kan jeg cykle på arbejde og have klinik i den kommune, hvor jeg bor, fortæller hun.

- Selvom beslutningen egentlig var nem nok, havde jeg klienter og min kompagnon i Stege at tage hensyn til, så det skulle på plads først. Jeg håber da på, at nogle af mine patienter i Stege følger med mig til Vordingborg, og så vil de fleste af Peters klienter jo nok også forblive i klinikken. Jeg glæder mig meget til at begynde i Vordingborg, siger Mette Dyhr.

I sin fritid elsker Mette Dyhr at opholde sig i naturen.

- Jeg har en hund, som jeg går mange ture med og derudover dyrker jeg yoga og går til svømning, oplyser hun.

Ingen reception

På grund af de gældende restriktioner i forhold til corona, holder Mette Dyhr og Peter Aspe ingen reception i anledning af klinikovertagelsen.

- Det vil ikke give nogen mening at holde det. Samtidig har coronasituationen jo gjort, at der har ophobet sig en pukkel af patienter til almindelige tandeftersyn. Derfor er det også bedre, at vi får så mange patienter igennem som muligt. Mette og Dorte får nok at lave, når jeg stopper, så der bliver nok ikke så meget sommerferie for dem, siger Peter Aspe leende.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk