23. oktober 2021
Billede
Foto: SNDK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale firmaer forbereder sig på Kriegers Flak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale firmaer forbereder sig på Kriegers Flak
Opdateret 30. september 2020 kl. 16:08
Sydsjællands-tidende - 31. oktober 2016 kl. 06:57
Af Mille Holst

Til november bliver det afgjort, hvem der skal bygge havvindmøllerne på Kriegers Flak i Østersøen ud for Møn. Den, der vinder udbudet beslutter derefter, hvilken havn, der skal være arbejdshavn for projektet. Dén beslutning venter en række lokale virksomheder spændt på, for projektet kan meget vel medføre ordrer for håndværkere, tandlæger og mange andre både under anlægsarbejdet og i forbindelse med serviceringen af de færdige møller.
 
 
Klintholm Havn er blandt de fire havne, der har tilbudt sig som arbejdshavn i forbindelse med byggeriet af havvindmøllerne på Kriegers Flak, og for en række lokale virksomheder vil det være afgørende for deres interesse i projektet, at det er havnen på Klintholm, der bliver valgt. For andre vil opgaven være så stor, at transporttiden til havnen ikke betyder det store.
- Jeg ser gerne, at det bliver Klintholm Havn. Faciliteterne her er rigtig gode, fortæller Søren Johansen, afdelingsleder i Filtenborg El, der har hovedsæde i Kalvehave på Sydsjælland. Virksomheden har mange års erfaring med servicering af vindmøller og Søren Johansen vurderer, at Klintholm havns geografiske nærhed til Kriegers Flak vil have stor betydning - ikke så meget i anlægsfasen, men primært når møllerne står færdige.
- Vi har serviceret møller i 15 år og tiden ud til møllerne har stor betydning, lyder hans vurdering.
Skulle en anden havn blive valgt, så ændrer det ikke på Filtenborg Els interesse i projektet, for virksomheden har allerede afdelinger andre steder på Sjælland og er vant til at løse opgaver i hele regionen. Men Kriegers Flak projektet vækker begejstring:
- Det er en af de større ting, der sker i området her og det skaber noget vækst, siger Søren Johansen.
Derfor har virksomheden også engageret sig i det netværk af virksomhedsinteressenter, Kriegers Flak Service Group, der i øjeblikket er ved at tage form, og Søren Johansen er Vordingborg kommunes kontaktperson til netværkets styregruppe.
 

Fællesskab byder ind


Formålet med netværket er ganske enkelt at skabe et stærkt lokalt netværk, som vil være klar til at hjælpe det vindende konsortie af Kriegers Flak Havmøllepark.
- Vi skal ikke ud og bygge møllerne, men det er alle de serviceopgaver derudover, der kommer. Både til lands og til vands. Og det er rigtig mange opgaver - også når møllerne er oppe, fortæller Søren Johansen.
Intentionen med netværket er at give møllebyggerne et ?One Point of Contact?, altså ét telefonnummer at ringe til, hvis de har brug for assistance udefra - og det være sig alt fra rengøring og mad til håndværksmæssigt arbejde.
- Det er udefrakommende, der ikke kender området, så det letter deres arbejde at vi kan tilbyde dem ét telefonnummer, de kan ringe til for at få hjælp, uanset, hvilken hjælp de behøver, fortæller Søren Johansen, der også oplyser, at telefonen vil være åben alle døgnets 24 timer hele året rundt.
Netværksgruppen har allerede en person siddende klar ved telefonen, men styregruppen vil gerne have flere lokale virksomheder knyttet til netværket. I følge Søren Johansen vil mange af de opgaver, der kan komme i forbindelse med bygeriet så store, at en enkelt virksomhed ikke kan løfte opgaven alene. For at sikre, at de indkomne opgaver ikke altid går til for eksempel den samme elektriker, forestiller styregruppen sig, at man laver en fordelingsnøgle, så alle medlemmer kommer i spil.
- Ingen kan løse det her selv. Vi skal se det som et fællesskab og vi skal løfte i flok, mener Søren Johansen.
 

På forkant med udvikling


På nuværende tidspunkt afventer styregruppen, hvem der får lov til at opstille møllerne. Ventetiden bliver brugt på at lave vedtægter for netværket, tale med forskellige mølleleverandører og i sidste uge lanceredes netværkets hjemmeside. I følge Søren Johansen ligger en række kontrakter allerede klar, så man kan komme hurtigt i gang.
- Vi er på forkant og har gjort tingene klar, siger Søren Johansen, der regner med at der kan holdes stiftende generalforsamling til marts.
- Men vi må først have på plads, hvem der bygger møllerne og hvilken havn, der bruges, siger han.
Allerede nu kan man dog melde sig ind i netværket, og styregruppen tilbyder dem, der melder sig ind før den stiftende generalforsamling, en gratis screening af deres virksomhed.
Det årlige kontingent er endnu ikke fastsat, da det afhænger af antallet af medlemmer.
 
Overvejer du at tilmelde din virksomhed netværket, så tag kontakt til styregruppen på info@kfsg.dk eller www.kfsg.dk.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk