29. oktober 2020
Sigurd Barret fangede børnenes opmærksomhed så snart, han gik på scenen, og ved at aktivere børnene fysisk bevarede han deres opmærksomhed hele showet igennem. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sigurd Barret fangede børnenes opmærksomhed så snart, han gik på scenen, og ved at aktivere børnene fysisk bevarede han deres opmærksomhed hele showet igennem. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirke forærer skole koncert med Sigurd Barrett

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirke forærer skole koncert med Sigurd Barrett
Sydsjællands-tidende - 22. september 2020 kl. 15:53
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

I Stensby sogn har man længe gerne villet arrangere en koncert for forældre og børn i sognet. Menighedsrådet lavede derfor en aftale med Sigurd Barrett og hans makker Eskild Dohn, som ville komme og give koncert i Peterskirken.

- Ideen var at vise kirkerummet som andet og mere end blot et rum man samles i en gang om ugen til højmesse, fortæller Morten Lind fra menighedsrådet.

Men så kom coronaen og restriktioner med hensyn til afstand og hvor mange mennesker, man må forsamles.

I kirken ville det betyde, at kun 24 af kirkens 200 pladser ville kunne bruges, og dermed røg formålet med hele koncerten: At give en gave til hele sognet.

Løsningen blev at tilbyde koncerten til Stensved skole.

Billede

Morten Lind er både pædagog på Stensved skole
og medlem af Stenby kirkes menighedsråd. Han
glæder sig over, at koncerten kunne overtages af
skolen fremfor at blive aflyst. Foto: Mille Holst


- Kirken sagde, at vi kunne få koncerten. Det er jo fuldstændig fantastisk. Vi kunne da ikke sige nej, lyder det fra skoleleder Nils Nørbo, der mandag morgen sendte indskolingen samt fjerde årgang til Sigurd Barrett koncert i Langebækhallen.

- Nu får nogen da glæde af det, siger Morten Lind, der udover at sidde i menighedsrådet også er pædagog på Stensved skole.

Til koncerten er menighedsrådet også til stede, for at være med til at give både børn, pædagoger og lærere en god oplevelse.

- Det er et lokalt samarbejde som virkelig batter, mener Nils Nørbo, og i menighedsrådet er man enige:

- Vi håber, at det gode samarbejde, der er mellem Stensby sogn og skolen, både omkring konfirmationsundervisning men også med tilrettelæggelse af specielle gudstjenester til jul, vil fortsætte i lang tid fremover, siger Morten Lind.

Billede

B.S. Ingemann alias Eskild Dohn (th.) ville
ikke forlade scenen, før Sigurd Barret dukkede
op som N.F.S. Grundtvig (tv.).
Foto: Jørgen Jørgensen


Salmedigtere fik liv

Valget af Sigurd Barret og Eskild Dohn skyldes, at både voksne og børn gennem årtier har hørt Barretts historiefortællinger og fortolkninger af bibelens historier, og eksempelvis stiftede nuværende 4. klasse på Stensved skole sidste år bekendtskab dem i forbindelse med religionsundervisningen.

Til koncerten mandag fik børnene mulighed for at synge med på nogle salmer, som Sigurd Barrett har gendigtet, så børnene forstår de ord, der bliver brugt.

- Og der er mere swing i, siger Morten Lind.

Det var måske også indpakningen, som salmerne kom i, der virkede appetitvækkenbde på børnene, og de skrålede med for fuld hals - også på de salmer, hvor de først lige skulle lære omkvædet.

Sigurd Barret og Eskild Dohn brugte enkle midler som parykker og skæg til at skifte personligheder, og på den måde mødte børnene både B.S. Ingemann, der pralede af sine flere hundrede salmer, som han gerne ville have børnene til at blive natten over for at synge fremfor at gå i skole, og N.F.S. Grundtvig, der med sine 1.500 salmer er den danske salmedigter, der har skrevet absolut flest salmer.

I fællesskab lykkedes det musikerne at fastholde børnenes opmærksomhed, og de både sang og klappede og vippede med fødderne i takt til musikken. Når der var guitarsolo, lavede de bølge med hænderne.

Billede

Sandra Bauer Bruun fra 3.b og Tristan Bjerge
Jensen fra 4.a syntes, det var en fantastisk
koncert. I baggrunden deler Sigurd Barrett
autografer ud. Foto: Mille Holst


- Det var en rigtig god koncert, lød det bagefter fra både Sandra Bauer Bruun og Tristan Bjerge Jensen fra henholdsvis 3.b og 4.a på Stensved skole, der begge havde glædet sig meget til koncerten.

- Jeg var meget spændt, siger Sandra, der ligesom Tristan aldrig før har oplevet Sigurd Barrett live men set ham på TV. Men live-oplevelsen var nu noget andet og mere.

Som nogle af de sidste får Sandra og Tristan hver en autograf af Sigurd Barrett, inden de forlader hallen og begiver sig på vej tilbage til skolen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk