24. juni 2021
 Kim Kristensen under nytårskuren for diplomatiet i Riddersalen på Christiansborg den 3. januar 2017.
Kim Kristensen under nytårskuren for diplomatiet i Riddersalen på Christiansborg den 3. januar 2017.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er dronningens nye hofmarskal: Læs tidligere bragt interview her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er dronningens nye hofmarskal: Læs tidligere bragt interview her
Sydsjællands-tidende - 24. marts 2021 kl. 05:00
Af Mille Holst

Dette interview blev udgivet første gang 1. oktober 2015 i anledning af, at Kim Kristensen havde udgivet en bog.

Nu har han netop udnævnt til hofmarskal for dronning Margrethe.
Læs interviewet her:

arrow Læs også: Vordingborgdreng bliver ny hofmarskal i kongehuset

Kim Kristensen er født og opvokset i Vordingborg. I dag er han Hendes Majestæt Dronning Margrethes ceremonimester, og tirsdag udgav han en bog om ledelse. Dette ikke i kraft af sin nuværende stilling, men tværtimod baseret på sine egne erfaringer som øverstbefalende blandt de udsendte soldater i Afghanistan. Han ved om nogen, hvad god ledelse er, for hvordan får man soldater til at følge en, selvom de ved, at de kan miste livet af det?

vordingborg

Kim Kristensen er et af de mennesker, der kender Danmarks dronning allerbedst. Som ceremonimester står han op før regentparret og går til ro efter dem. Han ledsager dronningen overalt, planlægger deres rejser, støtter, rådgiver og spiser med ved måltiderne. Kort sagt står han til rådighed døgnets 24 timer alle ugens dage.
- Det er præmissen, sådan er det, siger han og føler sig voldsomt privilegeret over at have den stilling, han har.

Opvæksten

De første tyve år af sit liv boede Kim Kristensen på Hørvænget og Ærtevænget på Ore. De første år gik han på Masnedsundskole, så Marienbergskole og senere var han samfunds-sproglig student på Vordingborg Gymnasium i årene 1981-84. Derefter flyttede han fra byen og har siden boet 18-20 forskellige steder i verden. Vordingborg er derfor stadig hans og familiens base, så når de trænger til at trække stikket ud og slappe af, så er de at finde i det Sydsjællandske.
- Jeg ville gerne være officer ved livgarden. I den Blå Bog fra gymnasiet står kun én sætning om mig: ?Kim skal passe på dronningen.? De ramte præcis, fortæller han til Sydsjællands Tidende.
Men det, der har betydet allermest for ham er Prins Jørgens Garde, hvor han var medlem fra han var tolv år gammel til han flyttede fra byen. I garden fik han betroet nogle opgaver, som for eksempel da han blev hevet ind som tolk og senere selv forestod møder i udlandet, fordi han var god til sprog og til at organisere.
- Jeg oplevede en glæde ved at være sammen om oplevelser og det at få ansvar, fortæller han og tilskriver garden enorm betydning for sin egen udvikling.

Om den ultimative ledelse

I 2007-2008 blev Kim Kristensen sendt til Afghanistan.
- Hvad er det, der får soldater til at blive ved med at følge deres chef, når de risikerer at dø, spørger han. Det er baggrunden for, at han nu har skrevet en bog om ledelse. For ham er der nemlig ingen forskel på om man leder soldater eller medarbejdere i en virksomhed, en kommune eller et plejehjem.
- Der er ingen forskel bortset fra at jeg har været ude i den ultimative ledelse. Her tager vi liv, her mister vi liv, siger han.
- Kæft trit og retning, det dør man af, siger han og pointerer at den sublime leder skal turde være alt for sine medarbejdere, en trøstende skulder, en storebror men også den, der udstikker retningen for medarbejdernes arbejde.
- Ledelse er en social ting. Du skal turde sætte dig selv i spil og være modig. Du er der altid, også når det gør mest ondt.
- Visse typer ledelse, som er meget populære lige nu, de går ikke. Vi har fået for meget kontrolledelse, regnearksledelse. Lederne bliver handlingslammede, siger Kim Kristensen, der er overbevist om, at landet går i stå, hvis vi fortsætter med den type ledelse.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk