23. september 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: SNDK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det handler ikke om alder men om livsindstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det handler ikke om alder men om livsindstilling
Opdateret 29. september 2020 kl. 10:50
Sydsjællands-tidende - 23. februar 2014 kl. 11:59

Når Vordingborg Tennisklub i slutningen af februar afholder ordinær generalforsamling kommer der til at ske et generationsskifte på formandsposten, idet formanden, Lillian Bagger, har bebudet, at hun trækker sig tilbage fra posten. Vi har talt med Lillian Bagger om et langt og aktivt liv på og udenfor tennisbanen.


Det er ingen hemmelighed, at Lillian Bagger har passeret de 80 år, men hun er ikke meget for at tale om sin alder.
- Det er livsindstillingen det kommer an på, og jeg trækker mig ikke som formand på grund af alder, men fordi jeg synes, der gerne må komme andre kræfter til. Vi har haft et rigtig godt samarbejde i bestyrelsen, og jeg håber da, at der stadig bliver plads til mig i bestyrelsen på en anden post, lyder det fra tennisveteranen.
 

Elsker at spille tennis


At Lillian Bagger trækker sig fra formandsposten betyder langtfra, at hun lægger ketsjeren på hylden. Den altid aktive veteran, der elsker tennisspillet, har flere ugentlige aftaler om indendørs tennis i vinterhalvåret. Om sommeren bliver det til endnu flere kampe om ugen. Og Lillian Bagger nøjes ikke med at være aktiv i Vordingborg Tennisklub. Hver mandag kører hun til Næstved for at spille damedouble.
- Vi piger har udviklet et varmt venskab, så vi også tager på udflugter sammen og kommer til fest hos hinanden. Vi drikker altid kaffe efter kampen, og i det hele taget betyder det sociale meget, understreger Lilian Bagger.
- Når jeg kommer til en fest og min bordherre spørger mig, hvordan jeg har det, siger jeg altid, at jeg har det godt bortset fra, at jeg har fået to nye knæ og bruger høreapparat og kontaktlinser. Jeg har haft et privilegeret liv og har oplevet utrolig meget, og vil stadig gerne nå meget mere, lyder det fra Lillian Bagger.
 

I integrationsrådet

 
Tennis har altid været en vigtig del af Lillian Baggers liv. Og fordi man har rundet de 80 kan man jo godt udvikle sig. For tredje år i træk tager Lillian Bagger med DGI til Tyrkiet på tennisskole for at dygtiggøre sig. Tidligere har hun været 13 gange på Mallorca. 
Lillian Bagger deler gerne ud af sin tennisviden til andre og har siden 1973 stået i spidsen for den årlige sommertennisskole for børn, som gerne vil lære at spille tennis.
Som noget af det nyeste er Lillian Bagger af kommunalbestyrelsen udpeget til medlem af Integrationsrådet, hvor hun har et stort ønske om at få gjort nye danskere aktive i de lokale sportsklubber.
 

Trofæer vises frem


Gennem et langt tennisliv har Lillian Bagger fejret mange triumfer, og utallige er de gange, hun har vundet turneringer i damesingle, damedouble og mixeddouble. Senest er det i 2008 blevet til et fornemt Danmarksmesterskab i damedouble i veteranrækken 70+ sammen med makkeren Agnete Waage fra Birkerød. Hjemmet er da også fyldt med pokaler, medaljer, fotos og udklip fra en lang tenniskarriere, som langt fra er slut.
 

Altid tennis i Vordingborg


Lillian Bagger stammer fra Birkerød, hvor hun var ansat som lærer på Østerkøb Skole, indtil hun gik på pension og flyttede til Nyråd sammen med sin mand Poul med hvem hun netop har fejret 55 års bryllupsdag.  Forinden Nyråd var der lige et treårigt mellemspil, hvor Lillian fulgte med sin mand til USA, hvor han havde job for Novo Nordisk.
Lillian Bagger har været medlem af Vordingborg Tennisklub siden 1970, fordi hun er kommet meget i Vordingborg på grund af familien, og fordi hun og Poul har sommerhus på Ore, som er det absolut foretrukne tilholdssted hele sommeren.
 

Tager familien med


Den altid aktive veteran holder sig frisk i hovedet med flere gange bridge om ugen, og får i øvrigt også tid til at være formand for Inner Wheel. Desuden går Lillian Bagger til gymnastik et par gange ugentligt og passer hus, have og sin mand Poul, hvis helbred skranter lidt. To gange om ugen besøger hun sine i alt fem børnebørn fordelt hos sønnen Christian i Karlslunde og hos sønnen Peter i Kirke Værløse. De fleste spiller tennis, og Lillian Bagger har da også haft et par af børnebørnene med på tennisskole på anlægget i Vordingborg.

uj


Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk