20. januar 2021
Det handler ikke om at gå direkte fra sofaen til halvmaratonen. Det er de små ting, der kan rykke rigtig meget: - Det kan for eksempel være at tage trapppen i stedet for elevatoren eller at stå af bussen et stoppested før. Man kan vinde rigtig meget sundhed ved at plukke de lavthængende frugter, siger Mark Abildhauge.
Det handler ikke om at gå direkte fra sofaen til halvmaratonen. Det er de små ting, der kan rykke rigtig meget: - Det kan for eksempel være at tage trapppen i stedet for elevatoren eller at stå af bussen et stoppested før. Man kan vinde rigtig meget sundhed ved at plukke de lavthængende frugter, siger Mark Abildhauge.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil have fat i sofakrigerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil have fat i sofakrigerne
Sydkysten - 09. januar 2018 kl. 11:51
Af Petter Becker-Jostes

Det er især dem, han kalder for "sofakrigere", som Mark Abildhauge er glad for at komme i kontakt med under 60dage.dk-sundhedskampagnen, der begynder om knap to uger.

arrow Læs også: Tredobbelt OL-guldvinder giver sunde råd

Til daglig er han medejer af sundhedshuset A-Fys i Solrød, og her kommer han i kontakt med dem, der har taget beslutningen om at gå i fitnesscenter. 60dage.dk giver ham kontakt til alle dem, han ellers ikke når ud til, og det er en af hans motivationer for at være med i kampagnen, som sn.dk står bag i samarbejde med 7peaks og netop A-Fys.

- Vi er med, fordi vi gerne vil være med til at øge sundheden i regionen. Det med, at man nemt kan monitorere sin sundhed via elektroniske medier er nytænkende og så absolut vejen frem. Som personlig træner står jeg én til én med folk, men her har vi et kæmpe talerør, hvor vi kan nå ud til mange flere, siger Mark Abildhauge.

Kampagnen foregår ved, at man ved sin tilmelding laver et grundlæggende sundhedstjek, hvor man elektronisk indtaster sine motions-, søvn- og kostvaner. I løbet af de 60 dage gælder det så om at se, om man kan gøre det bedre end hidtil. Derfor kæmper man mest af alt mod sig selv og ikke for eksempel mod folk, der i forvejen er i meget bedre form end en selv. Samtidigt får man gode tips og råd fra ekspertpanel bestående af diætist, fysioterapeuter og coach i løbet af kampagnen, der varer fra den 22. januar til den 22. marts. Man kan deltage alene eller i hold, og udover hovedpræmien på 15.000 kroner er der præmier på spil hver uge.

- Det fede er, at man som deltager dag for dag kan se, at det rykker noget, siger Mark Abildhauge.

Det handler altså ikke om at gå direkte fra sofaen til halvmaratonen. Det er de små ting, der kan rykke rigtig meget:

- Det kan for eksempel være at tage trapppen i stedet for elevatoren eller at stå af bussen et stoppested før. Man kan vinde rigtig meget sundhed ved at plukke de lavthængende frugter, siger Mark Abildhauge.

arrow Få en sund start på året: Nu kan du tilmelde dig 60dage.dk
02. januar 2018 kl. 20:19 Opdateret: kl. 20:12
arrow Investér 60 dage i din sundhed
27. december 2017 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
arrow Fik du læst: Det lange, seje træk
10. april 2017 kl. 05:06 Opdateret: kl. 11:15
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?