19. september 2020
Aage Lars Jensen havde skrevet en sang på 12 muntre vers til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Aage Lars Jensen havde skrevet en sang på 12 muntre vers til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 70 år med høj sø og øgenavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 70 år med høj sø og øgenavne
Sydkysten - 17. juli 2019 kl. 14:55
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2000 søgte, 400 kom til prøve, 152 kom på holdet, og mandag var de seks tilbage om middagsbordet hos Lille-Kaj i Solrød.

Han havde inviteret sine gamle kammerater på besøg for at fejre, at det mandag var præcis 70 år siden var mødt op på Holmen til deres første dag i Søværnet.

Af de seks tilstedeværende valgte de fire af dem - Ib Olesen, Villy Erik Kristiansen, Eigil Krogh Olesen og Lille-Kaj - at fortsætte i Søværnet, hvor de endte som orlogskaptajner, inden de gik på pension som 60-årige i begyndelsen af 1990'erne.

De mange år i Søværnet har givet dem mange oplevelser. Køge tilbragte to år på kongeskibet Dannebrog som oversergent, i 1980'erne var Lille-Kaj sektionsleder for kryptografi, Mølleren var med på Galathea-ekspeditionen fra 1950-52, og Eigil Krogh Olesen var med til at opbygge Grønlands Kommando på Marinestation Grønnedal. Ingen af dem har dog gjort tjeneste sammen, siden de var math-elever, men Køge og Eigil Krogh Olesen mødtes på Færøerne, og flere af dem har haft tjeneste samme sted. Det var også først til deres 25-års jubilæum, de mødtes igen, dengang i en større flok.

Siden blev både 40- og 50-års jubilæerne fejret sammen, og siden holdt de ved frem til år 2016. Nu gjorde alderen og det deraf følgende helbred det svært at mødes, men til 70-året skulle det alligevel være, mente de. Og som sædvanlig havde Aage Lars Jensen skrevet en sang til lejligheden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?