27. januar 2020
Aage Lars Jensen havde skrevet en sang på 12 muntre vers til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Aage Lars Jensen havde skrevet en sang på 12 muntre vers til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 70 år med høj sø og øgenavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 70 år med høj sø og øgenavne
Sydkysten - 17. juli 2019 kl. 14:55
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2000 søgte, 400 kom til prøve, 152 kom på holdet, og mandag var de seks tilbage om middagsbordet hos Lille-Kaj i Solrød.

Han havde inviteret sine gamle kammerater på besøg for at fejre, at det mandag var præcis 70 år siden var mødt op på Holmen til deres første dag i Søværnet.

Af de seks tilstedeværende valgte de fire af dem - Ib Olesen, Villy Erik Kristiansen, Eigil Krogh Olesen og Lille-Kaj - at fortsætte i Søværnet, hvor de endte som orlogskaptajner, inden de gik på pension som 60-årige i begyndelsen af 1990'erne.

De mange år i Søværnet har givet dem mange oplevelser. Køge tilbragte to år på kongeskibet Dannebrog som oversergent, i 1980'erne var Lille-Kaj sektionsleder for kryptografi, Mølleren var med på Galathea-ekspeditionen fra 1950-52, og Eigil Krogh Olesen var med til at opbygge Grønlands Kommando på Marinestation Grønnedal. Ingen af dem har dog gjort tjeneste sammen, siden de var math-elever, men Køge og Eigil Krogh Olesen mødtes på Færøerne, og flere af dem har haft tjeneste samme sted. Det var også først til deres 25-års jubilæum, de mødtes igen, dengang i en større flok.

Siden blev både 40- og 50-års jubilæerne fejret sammen, og siden holdt de ved frem til år 2016. Nu gjorde alderen og det deraf følgende helbred det svært at mødes, men til 70-året skulle det alligevel være, mente de. Og som sædvanlig havde Aage Lars Jensen skrevet en sang til lejligheden.