16. oktober 2018
Sabrina Zimmerman storsmiler over resultatet for Venstre, hvor partiet i Solrød fastholder otte mandater og meget tyder på, at partiet også fortsætter med at have borgmesterposten. Foto: Anders Laursen
gallery icon

Se billedserie

Sabrina Zimmerman storsmiler over resultatet for Venstre, hvor partiet i Solrød fastholder otte mandater og meget tyder på, at partiet også fortsætter med at have borgmesterposten. Foto: Anders Laursen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre fastholder i Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre fastholder i Solrød
Opdateret 22. november 2017 kl. 00:14
Sydkysten - 22. november 2017 kl. 00:11
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmesterpartiet Venstre fastholder otte mandater i byrådet i Solrød. Partiet gik faktisk frem fra 4411 stemmer ved valget i 2013 til 4562 stemmer ved det her valg, og forbliver overlegent det største parti i Solrød, og meget tyder dermed også på, at det bliver Niels Hörup, som kan fortsætte som borgmester i fire år mere. Lige nu er partier og lister gået i gang med at tale konstituering.

Med Claus Redder Madsen i spidsen fik Socialdemokratiet i Solrød også et flot valg. Partiet kan i det nye år besætte fire i stedet for de tre stole, som partiet har nu. En fremgang fra tre til fire mandater og en fremgang fra 2106 stemmer i 2013 til 2353 ved dette valg.

Den helt store højdespringer må siges at være Liberal Alliance, som har opnået to mandater og er gået frem fra 525 stemmer til 894 stemmer. Det bliver formentlig Henrik Boye og Emil Blücher, der får de to pladser i det nye byråd. Emil Blücher valgte at forlade Venstre i foråret til fordel for Liberal Alliance, der også fik en markant fremgang i Havdrup, hvor Emil bor.

Dansk Folkeparti vil uændret have et mandat i byrådet. Partiet opnåede 1109 stemmer mod 1019 stemmer ved valget i 2013. det er for tidligt at sige, hvem der får pladsen, om det bliver nuværende byrådsmedlem Per Hauge, Jens Fiskbæk eller Brian Mørch.

Havdruplisten fortsætter med Henning Christiansen i byrådet. Listen har partiliste og derfor ved vi allerede nu, at pladsen går til Henning Christiansen. Lokallisten måtte dog se en markant tilbagegang i øjnene, da listen ved sidste valg fik 1025 stemmer og ved dette valg måtte nøjes med 871.

Valgaftenen var et ordentligt slag i ansigtet på Det Konservative Folkeparti, der må se sig halveret. Partiet opnåede ved sidste valg 1293 stemmer og fik kun 817 denne gang. Om det bliver Hans Odder eller Morten Scheelsbeck, der får fire år mere i byrådet vides først, når de personlige stemmer tælles op onsdag.

Til gengæld så er det sikkert, at SF'eren Henrik T. Larsen kan fortsætte fire år mere. SF opnåede 613 stemmer ved sidste valg og 624 ved dette valg.

Bo Nygaard Larsen, der blev ekskluderet af Venstre, valgte at melde sig ind i Det Radikale Venstre og kan nu se frem til at forsætte i byrådet. Det Radikale Venstre opnåede 472 stemmer.

Grundejerne nåede fire år i byrådet i Solrød og fik kun 438 stemmer mod 1138 ved sidste valg, så det bliver et farvel til lokalisten, der ville kæmpe for skattelettelser i Solrød.

Nye Borgerlige stillede op for første gang og fik 242 stemmer, det samme gjorde Alternativet, som fik 210 stemmer. Det rakte ikke til en plads i byrådet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk