17. september 2019
Kirsten Nymann fra Nej til Ring 5 Syd fremlagde de mulige konsekvenser af Ring 5 i form af eksempelvis støjgener og pointerede, at det i Nordsjælland er lykkedes den lokale gruppe at skabe fælles front mod motorvejen i en grad, så den nu er taget i hvert fald foreløbigt af bordet.

- Det er inspiration til vores arbejde. Det nytter at gøre modstand, sagde hun. Foto: Petter Becker-Jostes
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Nymann fra Nej til Ring 5 Syd fremlagde de mulige konsekvenser af Ring 5 i form af eksempelvis støjgener og pointerede, at det i Nordsjælland er lykkedes den lokale gruppe at skabe fælles front mod motorvejen i en grad, så den nu er taget i hvert fald foreløbigt af bordet. - Det er inspiration til vores arbejde. Det nytter at gøre modstand, sagde hun. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Tune, når det er bedst": Op mod 500 samlet til borgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Tune, når det er bedst": Op mod 500 samlet til borgermøde
Opdateret 18. marts 2019 kl. 08:40
Sydkysten - 16. marts 2019 kl. 18:32
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgermødet om den planlagte Ring 5 Syd-motorvej lørdag eftermiddag måtte begynde med lidt forsinkelse - der var ganske enkelt så mange mennesker, der ville med til mødet, at parkeringspladserne slap op, og folk måtte holde længere og længere væk. Der blev sat ekstra stole op, og bænkene ude langs siden måtte også tages i brug for at give siddeplads til de op mod 500 mennesker, der var mødt op. Det er "Tune, når det er bedst," som Venstres folketingsmedlem Bertel Haarder - der var en af mange tilstedeværende politikere fra byråd og folketing - udtrykte det.

Blandt de fremmødte var også det lokalt valgte folketingsmedlem Laura Lindahl (LA), der fra flere sider fik ros for at være mødt op til et møde med folk, der var af stik modsatte holdning som hende selv. Hendes parti - der også har Ole Birk Olesen på transportministerposten - har som bekendt præsenteret Ring 5 Syd som en del af den infrastrukturplan, regeringen fremlagde tidligere på ugen.

- Folk har sagt, at der ikke er nogen stemmer i at møde op her, men det er det mest ordentlige. Og så er jeg her for at lytte. På Christiansborg er murene tykke, og udover regnearkene er det lige så vigtigt at høre borgernes input, sagde Laura Lindahl som indledning.

Holder hellere i kø
Herefter fremlagde hun, hvorfor motorvejen i hendes øjne er en god idé. Ganske kort kan det opsummeres således: Trængslen på de eksisterende veje omkring hovedstaden vokser, og det skal der gøres noget ved. Den kollektive trafik er også vigtig, men bilen giver mere fleksibilitet til i den pressede hverdag. Derfor er der der folk, der foretrækker at holde i kø ude på motorvejen, selvom togene kører lige ved siden af.

- Jeg ønsker ikke at genere nogen unødigt, men jeg har et brændende ønske om at aflaste København, så man kan bo uden for byen, sagde Laura Lindahl

Ikke alle de fremmødte politikere var enige i det synspunkt og foreslog mere kollektiv trafik. I det hele taget var de fremmødte folketingsmedlemmer og -kandidater gode til at tage ordet i en grad, at der på et tidspunkt kom fra råb fra salen om at få mere plads til spørgsmål fra de almindelige tuneborgere. Da disse fik ordet, kunne flere af dem fortælle, hvordan de nu var kommet i klemme efter at have købt en ejendom nær ved eller ligefrem midt i transportkorridoren - området, som siden 1973 har været udlagt til større infrastruktur som eksempelvis strøm eller veje.

Udvikling ud af byen
Ligesom ved de andre borgermøder, som er blevet afholdt i Torslunde og Greve Landsby, gik ordet så til Kirsten Nymann fra Nej til Ring 5 Syd, en gruppe af lokale motorvejsmodstandere. Hun fremlagde de mulige konsekvenser af Ring 5 i form af eksempelvis støjgener og pointerede, at det i Nordsjælland er lykkedes den lokale gruppe at skabe fælles front mod motorvejen i en grad, så den nu er taget i hvert fald foreløbigt af bordet.

- Det er inspiration til vores arbejde. Det nytter at gøre modstand, sagde hun.

Borgmester Pernille Beckmann (V) fortalte om det politiske arbejde mod Ring 5, som hun har været med til indtil nu, og sagde, at man altid skal pege på et alternativ, når man er modstander af noget:

- Vi skal have flyttet arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner til Greve, så vi trækker udviklingen ud af København, sagde borgmesteren.

Til slut rundede formanden for Tune Lokalrådsforening, Sven Edelmann, mødet af med at fortælle om arbejdet, der ligger forude i kampen mod Ring 5, som blandt andet involverer en langsigtet strategi.