24. november 2020
Sådan kommer det nye byggeri i Vallensbæks synende til at se ud. PR-foto
Sådan kommer det nye byggeri i Vallensbæks synende til at se ud. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sydporten - en ny bydel i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydporten - en ny bydel i vente
Sydkysten - 19. oktober 2020 kl. 06:14

I juni besluttede kommunalbestyrelsen i Vallensbæk, at et skitseforslag til "Sydporten" kunne igangsættes som en lokalplan.

"Sydporten" er placeret i området mellem Søndre Ringvej, Bækkeskovvej og Vallensbæk Strandvej. Området ligger tæt på Vallensbæk Station og tæt på stranden og havnen. Når Letbanen står færdig i 2025, vil de nye boliger være placeret endnu mere stationsnært, da Vallensbæks sydligste stop på letbanelinjen bliver nabo til de nye boliger.

- Vi har en vision om, at Vallensbæk skal fremstå velplejet og pæn med arkitektur og byrum af æstetisk høj kvalitet. Når man kommer til Vallensbæk fra syd vil man i fremtiden blive mødt af Sydporten, som bliver et flot byggeri, som byder velkommen til vores grønne kommune, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

Forslaget, som kommunen tilbage i sommeren modtog fra udvikleren, indeholdt etageejendomme med op til 4,5 etager. I det endelige forslag til lokalplanen, som forvaltningen er ved at lægge sidste hånd på, skal byggeriet reduceres til fire etager. Så bliver det samme højde som ejendommene på Åsvinget på den anden side af Søndre Ringvej.

I det oprindelige skitseforslag var der også indtegnet et parkeringshus. I den nye skitse er det fjernet, så et parkeringshus i stål ikke er det første, borgere og besøgende møder, når de kører ind i kommunen.

I det nye skitseforslag har udviklerne ændret på byggefeltet, så der er blevet plads til en parkeringsplads med grønne områder i stedet for et parkeringshus.

Det er det reviderede skitseforslag fra udvikleren, der er baggrund for det forslag til lokalplan og kommuneplantillæg, som skal behandles politisk i slutningen af efteråret.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?