21. november 2017
Det skal være sjovt at svømme, og deltagerne er bl.as. glade for at benytte Blæksprutten. Foto: SSK
Det skal være sjovt at svømme, og deltagerne er bl.as. glade for at benytte Blæksprutten. Foto: SSK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmeklub leger sig til succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmeklub leger sig til succes
Sydkysten - 17. marts 2017 kl. 10:27
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn skal have succesoplevelser, og svømningen skal være sjov.

Det er en af de filosofier, ledere og trænere har i Solrød Svømmeklub.

- Vi arbejder meget med "Den røde tråd," for at alle børn skal nå et vist mål. Det er med til, at vi har delmål, hvor vi blandt andet tager diverse mærker. Svømning, livredning og distancemærker er blandt de mærker, børnene svømmer efter igennem en sæson. Det er vigtigt, at børnene får nogle gode oplevelser, og det er en stor succes, når det lykkes. Det skal i det hele taget være sjovt at gå til svømning her i Solrød Svømmeklub, siger svømmeskolens forretningsfører siden 2009, Malene Hansen.

Solrød Svømmeklub blev etableret tilbage i november 1977 og har altså eksisteret i snart 40 år.

Fremgang

SSK kan notere fremgang i antallet af deltagere.

- Da jeg begyndte, var her omkring 700 medlemmer, hvor vi nu er over 1000. Dog kommer det lidt an på, hvordan man vil gøre antallet af medlemmer op. Tidligere gjorde man det på den måde, at en baby, som var her sammen med en voksen, talte for to, hvor vi i dag tæller denne svømmer for en enkelt. På den "gammeldags" måde at tælle op på ville vi komme op på 1200-1300 medlemmer, siger Malene Hansen videre.

Under alle omstændigheder er der rigtig mange børn, som ønsker at lære at svømme, især børn som endnu ikke har fået svømning i skolen.

Tæt ved vandet

- Tidligere havde vi mange medlemmer fra andre byer, men i denne sæson er hovedparten her fra Solrød. Jeg tror, mange forældre gerne vil have deres børn til svømning, fordi vi er i nærheden af stranden.

Hun tror samtidig, SSK ville kunne få endnu flere medlemmer, hvis det var muligt kapacitetsmæssigt.

- Vi er selvsupplerende rent trænermæssigt, da det er svømmere her fra SSK, der fungerer først som hjælpetrænere og herefter som trænere, så det er ikke her, problemet ligger. Tværtom er de så glade for arbejdet, så selv om de senere søger ind mod byen for at studere, så fortsætter de stadig i klubben. Problemet er mere, at vi tidsmæssigt ikke har kapacitet til flere.

Flere om buddet

- Når vi ikke har mere vandtid i Solrød Svømmehal, skyldes det, at der i kommunen også er andre klubber, som benytter svømmehallen. Vi har derfor kun den bestemte vandtid, som er tildelt os, og den søger vi naturligvis at udnytte optimalt til gavn for vore medlemmer, supplerer bestyrelsesformand Lars Kilhof.

Lars Kilhof fremhæver også, at kontingentet er lavt i sammenligning med andre klubber, og at SSK har en længere sæson end mange andre klubber.

- Vi starter gerne i midten af august og svømmer helt frem til børnenes sommerferie.

SSK står også over for et nyt spændende projekt, Jump4Fun, der er træning for overvægtige børn og unge.

- Vi regner meget snart med, at vi vil kunne tilbyde plads torsdag aften for de børn, som er tilknyttet projekt Jump4Fun og derved være med til at skabe en vandglæde hos flere børn. Desuden har kommunen anvist os nogle flygtningebørn, som efter en tilvænningsperiode er faldet rigtig godt til hos os, lyder det videre fra Malene Hansen.

Arrangementer

SSK har sæsonen igennem en lang række velbesøgte arrangementer.

SSK har mærkesvømning og livredning, ligesom klubben bl.a. har sommersjov for egne svømmere.

Sommersjov er de tre første dage i børnenes sommerferie.

- Normalt er der et sted mellem 75 - 80 deltagende børn. Billetterne - som er for klubbens medlemmer - er som regel revet væk på under 24 timer, og normalt ender det også med, at vi har en mindre venteliste. Mange børn/svømmere kommer gerne igen år efter år til dette arrangement, så noget sjovt og godt må vi da gøre, siger Malene Hansen med et smil.

20. maj er der klubmesterskaber, og 10. juni har SSK eget stævne - to ministævner - hvor andre klubber for første gang er inviteret.

Konkurrence

- Vi har en stadigt voksende konkurrenceafdeling, hvor antallet af deltagere er steget fra sidste sæsons 25 til denne sæsons 34 svømmere. Mange er virkelig dygtige og gør sig gældende på landsplan. De holder bl.a. træningslejr i udlandet siger Lars Kilhof.

Når konkurrence- og/eller talentholdet er af sted til stævner, ender det som oftest med, at der tages en del medaljer eller personlige rekorder med hjem. Der er fart over feltet i den afdeling også.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk