18. juni 2021
Borgmester Ole Bjørstorps nye Ishøjliste indeholder bl.a. navnet på den tidligere viceborgmester, Seyit Ahmet Özkan.
Sidstnævnte blev tilbage i 2017 af netop Ole Bjørstorp opfordret til både at trække sig som viceborgmester og melde sig ud af Socialdemokratiet.
Det skete, efter at Seyit Ahmet Özkan i et Facebook-opslag fremsatte en teori om, at zionister - og ikke radikale muslimer - står bag terrororganisationen Islamisk Stat (IS).
Borgmester Ole Bjørstorps nye Ishøjliste indeholder bl.a. navnet på den tidligere viceborgmester, Seyit Ahmet Özkan. Sidstnævnte blev tilbage i 2017 af netop Ole Bjørstorp opfordret til både at trække sig som viceborgmester og melde sig ud af Socialdemokratiet. Det skete, efter at Seyit Ahmet Özkan i et Facebook-opslag fremsatte en teori om, at zionister - og ikke radikale muslimer - står bag terrororganisationen Islamisk Stat (IS).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smidt ud efter Islamisk Stat-opslag: Nu er han taget til nåde af borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smidt ud efter Islamisk Stat-opslag: Nu er han taget til nåde af borgmester
Opdateret 08. maj 2021 kl. 18:56
Sydkysten - 08. maj 2021 kl. 18:43

Et gammelt makkerpar på rådhuset i Ishøj ser nu ud til at genopstå.
For når Ishøj-vælgerne til november går til stemmeurnerne, ser den tidligere viceborgmester Seyit Ahmet Özkan ud til at være en af et dusin kandidater fra den nye lokalliste, Ishøjlisten.
Det oplyser borgmester, Ole Bjørstorp (L), til TV 2 Lorry.

Samme Bjørstorp var blandt stifterne af Ishøjlisten, der så dagens lys i februar i år. Få måneder tidligere var Bjørstorp blevet vraget som spidskandidat for Socialdemokratiet.

Bjørstorp og Özkan var fra 2011 og knap seks år frem henholdsvis borgmester og viceborgmester - begge fra Socialdemokratiet dengang - men parløbet sluttede brat i august 2017.

Her opfordrede Ole Bjørstorp således Seyit Ahmet Özkan til at trække sig som viceborgmester og melde sig ud af Socialdemokratiet.
Det skete, efter at Seyit Ahmet Özkan få måneder forinden i et Facebook-opslag fremsatte en teori om, at zionister - og ikke radikale muslimer - står bag terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Senere sagde han til Radio24syv:

- Islamisk Stat begår terrorisme over det hele i de muslimske lande. Og de slår kun muslimer ihjel, sagde han.

Han erkendte dog samtidig, at han ikke kunne bevise, at det er zionister, der står bag Islamisk Stat. Og han understregede, at han ikke satte lighedstegn mellem zionister og jøder.

Zionisme er ifølge Den Store Danske Encyklopædi betegnelsen for den politiske bestræbelse på at sikre jødernes tilbagevenden til Det Hellige Land, Israel.

Udtalelserne bragte Seyit Ahmet Özkan, der har tyrkiske rødder, i et voldsomt stormvejr. Det kulminerede, da han blev sparket ud af Socialdemokratiet med endog meget hårde ord fra Ole Bjørstorp:

- Det er Ishøj Kommune, det her. Næsten 40 procent af indbyggerne er fremmedsprogede. Der får de udenrigspolitiske synspunkter utroligt stor vægt. Derfor er vi nødt til at forholde os til det, sagde borgmesteren til Ritzau.

- Det er hele grundlaget for dem, der sidder i byrådet, at de vil arbejde for integration mellem alle folkeslag. Derfor kan det ikke nytte, at man forsvarer muslimerne specielt og siger, at det er nogle andres skyld, sagde Ole Bjørstorp.

- Vi kan ikke forsvare, at have en mand med de holdninger på den socialdemokratiske liste til det kommende kommunevalg. Det er ikke foreneligt med Socialdemokratiets politik, sagde Ole Bjørstorp til sn.dk.

arrow Læs også: Lokal EL-spidskandidat beklager udtalelse om IS og zionister

Men nu er Ole Bjørstorp vendt på en tallerken. Han siger til TV 2 Lorry, at Seyit Ahmet Özkan ikke længere mener det, han sagde dengang.

- Der er ikke mere i det, det er et overstået kapitel. Han har fået fire år til at tænke over det, siger Ole Bjørstorp, der også har fået fortalt, at Seyit Ahmet Özkan selv mener, at han blev misforstået dengang.

Spørgsmål: Men mener han så i dag, at zionister står bag IS?

- Nej, jeg har snakket med ham, og det mener han ikke. Jeg ved ikke, hvordan det kom frem. Det var ikke så fornuftig sagt, siger borgmesteren.

Spørgsmål: Hvilken profil har han i forhold til dit kandidathold til kommunalvalget?

- Han vil være en god kandidat til mit hold. Han har en tyrkisk baggrund og et stort netværk.

Spørgsmål: Så han har altså en god vælgerbase?
- Ja, han har en god vælgerbase.

Seyit Ahmet Özkan er ikke vendt tilbage på TV 2 Lorrys henvendelser.

Ole Bjørstorp fremhæver, at Ishøjlisten lige nu har otte kandidater på plads. Partiet vil gerne have i alt 12 kandidater.

- Vi leder lige nu efter kandidater med dansk etnicitet. Der skal være en vis proportionalitet, siger han til TV 2 Lorry.

Seyit Ahmet Özkan fulgte i 2017 opfordringen fra partiet om at trække sig. Han oplyste, at han ikke ville stille op til kommunalvalget samme år - hverken for Socialdemokratiet eller hans egen Ishøj-liste.

Seyit Ahmet Özkan oplyste i august 2017 til Ritzau, at han samtidig med sin udmeldelse havde kontaktet Det Jødiske Samfund i Danmark og aftalt et møde.

- Jeg har i mange år været imod forskelsbehandling af mennesker - uanset etnicitet og religiøst tilhørsforhold - og det vil jeg fortsat gøre, udtalte han.

Der er kommunalvalg til november, og Ishøjlisten regner med at præsentere alle kandidater i juni.

arrow Politikers konspirationsteori vækker latter hos IS-ekspert
02. august 2017 kl. 13:55 Opdateret: kl. 13:56
arrow Enhedsliste-top: Zionismeudtalelser er ren konspirationsteori
02. august 2017 kl. 12:05 Opdateret: kl. 12:06
arrow Efter zionist-kommentar: Rolskovs fremtid i EL tages op til debat
02. august 2017 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:48
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?