25. juni 2019
Mange borgere fra Gersagerparken var mødt op til afsløringen, hvor man vandrede til de to skulpturer. Her er det 'Beboerfællesskab'
gallery icon

Se billedserie

Mange borgere fra Gersagerparken var mødt op til afsløringen, hvor man vandrede til de to skulpturer. Her er det 'Beboerfællesskab'
Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulpturer blev afsløret i Gersagerparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturer blev afsløret i Gersagerparken
Sydkysten - 29. august 2014 kl. 11:55
Af Johnny Gudmand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var et flot fremmøde af beboere, da Greve Boligselskab og Boligselskabet af 1961 tirsdag den 26. august løftede sløret for deres to nye skulpturer i Gersagerparken. Også Greve-borgmester Pernille Beckmann (V) var til stede ved afsløringen.

Hun stod for den officielle indvielse af værkerne ved at sætte skilte på dem.

Gersagerparken havde i forvejen en skulptur af Ib Braun i det ene hjørne, og de to nye skulpturer Symbiose og Beboerfællesskab er placeret, så man dækker Gersagerparkens tre hjørner.

- Vi havde Ib Braun i det ene hjørne, og den var vi så glade for, at vi tænkte, at det var et kanon område at få flere skulpturer til. Vi ligger station-nært, og folk kan gå i Waves og kommer forbi og få noget kultur. Vi vil gerne have åbnet Gersagerparken op, fortæller Preben Husted, formand for Boligselskabet af 1961 afd. Gersagerparken.

De nu tre skulpturer udgør nu en skulpturpark i Gersagerparken, og ønsket er at videreudvikle til en skulpturbank.

- Vi håber, at det store, grønne midterområde kan få nogle skulpturer. Vi vil gerne have en skulpturbank, hvor folk kan udstille deres værker, indtil de bliver solgt eller eventuelt udlånt. Det giver også mulighed for at få lokale kunstværker til. Vi er omkring 2.400 mennesker, og det giver noget øjenguf med skulpturerne, siger René Kloe, formand Greve Boligselskab, Gersagerparken.

De to nye skulpturer passer perfekt ind i Gersagerparken, mener formændene.

- Beboerfællesskab symboliserer, at vi er to afdelinger, der samarbejder, og ringen rundt om er Gersagerparken, siger Preben Husted.

- Symbiose står for et samarbejde mellem for eksempel mennesker eller mellem dyr til fordel for begge parter. Vi skal ikke sige dem og os, men "vi". Vi er sammen Gersagerparken, siger René Kloe.

Værker er ene og alene købt for deres form og udseende, og det er Gersagerparkens Jubilæumsfond 2012, der har lagt midler til.

Pernille Beckmann lagde i sin tale blandt andet vægt på områdets udseende.

- Det er altid en fornøjelse at være her, området er så smukt, det er fantastisk, sagde borgmesteren blandt andet.

Også udviklingen i området blev nævnt.

- Jeg synes. man kan se, at dem, der flytter ind, er blevet mere ressourcestærke. Det bevidner, at I er lykkedes, sagde borgmesteren, der også tilføjede, at når man som boligselskaber står sammen, og kommunen støtter op, så kan man opnå noget.

- Jeg er sikker på, at de nye skulpturer vil gøre Gersagerparken og Greve Nord mere attraktivt, lød en af borgmesterens afsluttende bemærkninger.