21. april 2019
Kantinen på Strandgårdskolen dannede fredag ramme om skoleder Birgit Lise Andersens afskedsreception. Her ses hun (tv. på billedet) ved indgangen til kantinen, hvor hun tog imod gæsterne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kantinen på Strandgårdskolen dannede fredag ramme om skoleder Birgit Lise Andersens afskedsreception. Her ses hun (tv. på billedet) ved indgangen til kantinen, hvor hun tog imod gæsterne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder stopper på Strandgårdskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder stopper på Strandgårdskolen
Sydkysten - 01. oktober 2018 kl. 17:57
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have stået i spidsen for Strandgårdskolen i Ishøj i 14 år har Birgit Lise Andersen valgt at stoppe som skoleleder. Fredag blev der afholdt afskedsreception, hvor den afgående skoleleder fik rosende ord med på vejen.

- Du er noget helt særligt, og du kan noget helt særligt. Jeg har stor respekt for dig som leder og som menneske, lød det blandt andet i talen fra Susanne Poulsen, der er centerchef for dagtilbud og skoler i Ishøj Kommune.

Også Strandgårdskolens elevrådsformand, Talha Gül, var på talerstolen for at takke Birgit Lise Andersen for hendes arbejde på skolen. Han fremhævede skolelederens indsats i forhold til den forandring hun har stået for på skolen sammen med lærerne og sluttede talen med et "Gud bevare Strandgårdskolen".

Om at træffe beslutningen om at sige farvel til Strandgårdskolen til fordel for et job som chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, KL, i afdelingen for børn og folkeskole, siger hovedpersonen selv:

- Det har været vanvittig svært. Som jeg også har fortalt børnene, forældre og personalet her, så brænder jeg jo virkelig for de børn og familier, der bor i Vejleåparken og dem, der går i vores skole. Men jeg er også stolt af det, vi har skabt, og der er så godt et fundament, så det kan nogle andre sagtens køre videre nu.

Hun beskriver selv sine år på Strandgårdskolen som en tid, hvor det har handlet om fællesskabet og at løfte i flok.

- Vi har renoveret. Der var en skole, hvor der trængte til at ske noget andet, så børnene kunne lære noget mere og trives bedre. Alle de udfordringer har vi taget op i fællesskab, og det er så det, jeg er rigtig stolt af at have stået i spidsen for, men det har ikke været uden alle de andre faggrupper og samarbejdspartnere, der har været med, siger hun.

Hvis du skal fremhæve en ting, du har været særlig stolt af at have været med til at sætte i værk her på Strandgårdskolen i løbet af de 14 år, hvad vi du så fremhæve?

- Det er helhedsskolen, det er den længere skoledag, hvor der er plads til at lære på mange måder, og hvor lærere og pædagoger kan løfte sammen i forhold til elevernes læring.

Om sit kommende job tilføjer hun:

- Jeg ser frem til at få mine erfaringer i spil på en anden måde og bruge andre sider af mig selv, og så er jeg helt sikker på, at jeg kommer til at savne det her, men omvendt vil jeg tænke tilbage på det med stor glæde.