9. august 2020
En stor vinterhave med palmer, buske og planter skal være centrum i byggeriet.
gallery icon

Se billedserie

En stor vinterhave med palmer, buske og planter skal være centrum i byggeriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se planerne: Vinterhave med palmer skal være centrum i nyt boligtilbud til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se planerne: Vinterhave med palmer skal være centrum i nyt boligtilbud til ældre

Ishøj Kommune og Bovieran har underskrevet en købsaftale, som om få år vil resultere i et nyt boligtilbud til seniorborgere, der ønsker et aktivt og socialt

Sydkysten - 18. december 2019 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Underskrifterne er sat, og snart kan byggeriet begynde.

Mandag den 16. december skrev Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp og kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen fra Ishøj Kommune under på en købsaftale med Bovieran Danmark, som i 2020 vil indlede byggeriet af et helt nyt bofællesskab til Ishøjs seniorborgere.

De nye boliger vil ligge på en 18.000 m2 stor grund på Ørnekærs Vænge.

- Det bliver uden tvivl en helt unik boligoplevelse, som vi snart kan tilbyde vores seniorborgere. Inspirationen er hentet fra Sverige, hvor der allerede findes 20 Bovieran-bofællesskaber, og erfaringerne viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge borgere, siger borgmester Ole Bjørstorp.

Bygningen vil få en stor vinterhave

Det nye seniorbyggeri har sit udgangspunkt i et gennemprøvet svensk koncept og henvender sig til borgere over 55 år uden hjemmeboende børn.

Grunden på Ørnekærs Vænge vil danne ramme om en bygning i tre etager med 55 andelsboliger på to eller tre værelser. Boligerne vil være på mellem 77 m2 og 99 m2 og blive placeret i tre længer.

Centralt for byggeriet vil være en 1.400 m2 stor vinterhave med blomster, buske, træer og palmer. Den overdækkede have vil have en temperatur på ca. 10 grader i selv de koldeste vintermåneder og dermed invitere beboerne til sociale aktiviteter og fællesskab året rundt.

Indsamling af regnvand og solceller på taget

Udover et stort antal seniorboliger og en unik vinterhave vil Ishøj Kommune i den nye Bovieran-bygning få en af Danmark mest grønne og miljøvenlige bygninger.

Fx vil regnvand blive opsamlet fra glastaget over den eksotiske vinterhave og brugt til at vande havens ca. 1.800 planter.

Desuden vil bygningen få opsat solceller på taget, og energien herfra skal være med til at drive ventilationsanlægget i vinterhaven.

- Jeg kan med stolthed i stemmen sige, at vi snart vil få en af Danmarks mest spændende og fremsynede bofællesskaber for seniorer. Fremtidens ældre vil gerne leve et aktivt og socialt liv, og på Ørnekærs Vænge vil de få de helt perfekte rammer for et godt og trygt ældreliv, siger Ole Bjørstorp.

Udover etageejendommen vil Bovieran også opføre 12 rækkehuse i to plan på grunden. Husene vil henvende sig til børnefamilier, som vil få enten 108 m2 eller 116 m2 at boltre sig på.

Købsaftalen mellem Ishøj Kommune og Bovieran er betinget af, at Miljøstyrelsen senest den 31. januar 2020 godkender placeringen og omfanget af den nye bebyggelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?