4. april 2020
Borgmester Henrik Rasmussen (K) viser velvilje overfor erhvervslivet ved at sænke dækningsafgiftspromillen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Borgmester Henrik Rasmussen (K) viser velvilje overfor erhvervslivet ved at sænke dækningsafgiftspromillen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sænker erhvervsafgift: - Det er Peanuts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sænker erhvervsafgift: - Det er Peanuts
Sydkysten - 01. november 2019 kl. 15:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk: I forbindelse med budgetforliget, er byrådet blevet enige om, at nedsætte dækningsafgiftspromillen fra 9,3 promille til 9,2 - gældende fra 2020.

- Partierne i budgetforliget vægter erhvervslivets forhold højt og har derfor valgt at sænke dækningsafgiftspromillen af forretningsejendomme, skriver kommunen i pressemeddelelsen, som fulgte i halen på beskeden om enigheden om pengefordelingen.

I budgettet kan man se, at kommunekassen dermed går glip af 24.000 kroner i 2020, 48.000 per år i 2021 og 2022 og 71.000 kroner i 2023, og direkte adspurgt er Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), da også direkte:

- Det er peanuts. Men det er et signal om, hvad vi gerne vil, siger han og nævner, at den sænkede afgift er med til at sikre erhvervslivet bedre vilkår.

Afgiften blev da også ændret fra 9,5 promille til 9,3 i budgettet for 2019.

En anden grund, som Henrik Rasmussen nævner, er, at for at nogle kommuner skal have lov til at hæve skatten, skal andre sænke den, som følge af skattestoppet.

- Vi sænker skatten, for at andre kan hæve, og så sikrer vi erhvervsliv bedre vilkår, siger han og fortæller, at Vallensbæk Kommune ikke kan ændre på sit beskatningsgrundlag uden at det kan mærkes på den service kommunen yder, hvilket også er årsagen til, at de ikke sænker skatten.

schaadt