16. september 2021
Onsdag middag og eftermiddag patruljerede politifolk S-togsnettets stationer og toge på linje B mellem Hvidovre og Høje-Taastrup samt linje A mellem Åmarken og Ishøj. PR-foto
Onsdag middag og eftermiddag patruljerede politifolk S-togsnettets stationer og toge på linje B mellem Hvidovre og Høje-Taastrup samt linje A mellem Åmarken og Ishøj. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikontroller på S-togsnettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikontroller på S-togsnettet
Sydkysten - 15. oktober 2020 kl. 14:04

I sidste uge afviklede Københavns Vestegns Politi igen store, planlagte kontroller med DSB på S-togsstrækningerne på Vestegnen og på Friheden S-station - og i den kommende tid vil politifolk patruljere oftere i S-togene.

Sidste tirsdag aften den 6. oktober kørte en større civilklædt politistyrke rundt på hele Vestegnen i S-togslinjerne A, B og C med revisorer fra DSB og besøgte en række S-stationer - blandt andet i Høje-Taastrup, Ishøj, Ballerup og Herlev.

DSB- og politifolk har før afspærret en hel S-station for at kontrollere alle rejsende - og aftenen efter, onsdag den 7. oktober, kom turen til Friheden S-station i Hvidovre.

- Vores betjente får en del positive kommentarer med på vejen i S-tog og på stationerne - det virker som om, folk er glade for at se os, og det glæder mig, for et vores formål med at patruljere i togene er at gå efter dem, som skaber utryghed for andre, siger politidirektør Kim Christiansen.

Ved de to store fællesaktioner fik omkring 2.700 rejsende kontrolleret billetter af DSB-revisorer, mens politiet visiterede en række mistænkelige personer og udstedte bøder for blandt andet at besidde euforiserende stoffer, peberspray og knive.

I juni og september var det S-stationerne i Rødovre og Herlev, som blev afspærret og hvor hhv. 800 og 1.500 blev billetkontrolleret af DSB med hjælp fra politiet, som også her udskrev en række bøder.

- Det skal være trygt og sikkert at tage S-toget og færdes på stationerne på Vestegnen, og i den kommende tid vil vores betjente patruljere mere begge steder på forskellige tider af døgnet, siger Kim Christiansen.

Synes du, at kommunen er der for dig?