23. juli 2019
Tre gange næste år ringes der ind til byrådsmøde i Solrød Kommune et andet sted end på Solrød Bibliotek.
Tre gange næste år ringes der ind til byrådsmøde i Solrød Kommune et andet sted end på Solrød Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil møde flere borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil møde flere borgere
Sydkysten - 08. oktober 2018 kl. 14:22
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i Solrød har på et seminar i foråret besluttet, at tre byrådsmøder næste år skal holdes andre steder end på Solrød Bibliotek. Allerede i februar kan man møde de 19 folkevalgte i Jersie Forsamlingshus, det sker, når der ringes ind til byrådsmøde den 25. februar. Den 29. april rykker de lokale politikere til Havdrup Sognehus, og den 25. november ringes der ind med byrådsklokken i Kirkens Hus på Trylleskov Allé. Alle de øvrige møder holdes på Solrød Bibliotek, som de plejer.

- Ideen er at komme lidt rundt i kommunen. Det vil give nogle nye borgere, som normalvis ikke deltager i møderne, mulighed for at deltage, når vi rykker vores møder et stenkast fra, hvor de bor. Det er i hvert fald det, vi håber på med det her tiltag, siger borgmester Niels Hörup (V).

- Da vi drøftede visioner og pejlemærker for kommunen på byrådets seminar i juni, så talte vi om, at vi også gerne vil gøre det endnu nemmere for borgerne i Solrød at få indblik i byrådsmøderne, så det er baggrunden for at rykke ud i lokalsamfundet. Solrød Kommune har ikke nogen byrådssal, så møderne bliver holdt i et mødelokale på førstesal på Solrød Bibliotek, og det fungerer også fint, så det er ikke for at ændre på det, fortsætter borgmesteren.

Byrådsmøderne i Solrød holdes som udgangspunkt den sidste mandag i måneden, medmindre den falder sammen med en helligdag eller lignende, så rykkes til tirsdag. Byrådsmøderne begynder klokken 19, og der er spørgetid klokken 18:45, hvor borgerne har mulighed for at komme og stille et spørgsmål direkte til de lokale politikere.

Juli måned holdes mødefri ligesom vinterferien i uge 8 og efterårsferien i uge 42, og i juni og december finder møderne sted i de første uger, så man forsøger at holde sig fra sommerferie og juledagene.

Der holdes byrådsmøde i Solrød Kommune den 28. januar, 25. februar, 25. marts, 29. april, 27. maj, 17. juni, 26. august, 16. september, 7. oktober, 25. november og 16. december. De tre møder, som ikke holdes på Solrød Bibliotek, holdes: 25. februar 2019 i Jersie Forsamlingshus, Nordre Byvej 4, 2680 Solrød Strand. Den 29. april 2019 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup. Den 25. november 2019 i Kirkens Hus, Trylleskov Alle 111, 2680 Solrød Strand.

Byrådspolitikerne skal mandag aften efter Sydkystens deadline godkende mødeplanen og det nye tiltag om at holde møder andre steder i kommunen.